Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tidenes norske oppkjøp i utlandet

Norsk Hydro kjøper deler av det brasilianske gruveselskapet Vale for 30 milliarder kroner.

POSITIV: Næringsminster Trond Giske (Ap) (t.h.) og Hydros konsernjef Svein Richard Brandtzæg under Eierskapskonferansen i Plenumssalen i Regjeringsbygget (R4), tidligere i år. Regjeringen er positiv til oppkjøpet i Vale, som er verdens nest største metall- og gruveselskap.
Foto: Berit Roald / SCANPIX
POSITIV: Næringsminster Trond Giske (Ap) (t.h.) og Hydros konsernjef Svein Richard Brandtzæg under Eierskapskonferansen i Plenumssalen i Regjeringsbygget (R4), tidligere i år. Regjeringen er positiv til oppkjøpet i Vale, som er verdens nest største metall- og gruveselskap. Foto: Berit Roald / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Vale er verdens nest største metall- og gruveselskap, og har lenge vært en nær samarbeidspartner for Hydro.

Det er ifølge Aftenposten.no Vales virksomhet innenfor bauksitt, alumina og aluminium som Hydro har avtalt å kjøpe. Med oppkjøpet sikrer den norske aluminiumsgiganten seg tilgang på det viktige råstoffet bauksitt i mange årtier fremover.

— Norsk Hydro ASA har inngått avtale om å overta det brasilianske gruveselskapet Vale S. A. s aluminiumvirksomhet i en transaksjon som vil gjøre Hydro til et ressurssterkt og fullt integrert aluminiumselskap med tilgang på bauksitt i et 100-årsperspektiv, skriver Hydro i en pressemelding. Kjøpesummen er 4,9 milliarder dollar, eller rundt 30 milliarder kroner, ble det opplyst.

Summen gjør at oppkjøpet blir det største gjort av et norsk firma i utlandet noensinne, ifølge Aftenposten.no.
Regjeringen slo samtidig fast at den er positiv til overtakelsen. — Hydro vil med transaksjonen kunne styrke sin strategiske posisjon blant annet gjennom å sikre tilgang til råvarer. Hydro er et viktig norsk selskap som er ledende i sin bransje, og vi støtter investeringer som sikrer en fortsatt god industriell utvikling av selskapet. Jeg mener deltakelse i emisjonen vil være en god investering for staten, sier nærings- og handelsminister Trond Giske (Ap) i en pressemelding.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!