Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tidenes ran i England

Væpnede ranere stakk av med verdier til omlag 408 millioner kroner.

VELKLEDDE RANERE:< Disse to mennene ble observert av overvåkingskameraet da de kom inn i Graffs gullsmedbutikk i London torsdag i forrige uke. Foto: REUTERS/Metropolitan Police/Handout
VELKLEDDE RANERE:< Disse to mennene ble observert av overvåkingskameraet da de kom inn i Graffs gullsmedbutikk i London torsdag i forrige uke. Foto: REUTERS/Metropolitan Police/Handout Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Væpnede ranere tok en kvinne som gissel da de ranet en gullsmed for ringer, smykker og armbånd til en verdi av 40 millioner britiske pund - altså omkring 408 millioner norske kroner. Ifølge Times Online er dette Storbritannias største gullsmed-ranet noen sinne.

Sist uke slapp to velkledde menn inn i Graff's gullsmed i London. Butikken er kjent for å få jevnlige besøk fra kjendiser som Mike Tyson, Naomi Campbell og Beckham-paret. Etter at de ble sluppet inn dro de opp håndvåpen, som de brukte for å true de ansatte ved gullsmedbutikken.

Truet og tatt til gissel
Alle de ansatte ble truet til å legge seg ned på gulvet, bortsett fra en kvinne som ble kommandert til å låse opp utstillingskapene fylt med verdifulle smykker, ringer og armbånd.

I løpet av få minutter hadde de klart å få med seg 43 gjenstander, som de la i en bag. De brutale ranerne tok med seg det kvinnelige gisselet ut i Londons travle gater da de dro fra gjerningsstedet.

Politiet tror årsaken til at de tok med seg kvinnen ut var for å ikke bli stengt inne mellom de to sikkerhetsdørene ved inngangen.

Skjøt midt i London
Da de to kjeltringene dro skjøt de et varselskudd i bakken  før de forduftet i en blå BMW, som krasjet med en taxi. Enda et skudd ble avfyrt mot bakken da en person gjorde motstand når de stjal en sølvfarget Mercedes. Ranerne skal deretter ha byttet til en tredje bil, som skal være en svart Ford eller en VW.

Samme butikk mistet i 2004 verdier for 23 millioner britiske pund da to serbere ranet butikken. I 2007 ble en av de andre filialene til Graffs Diamonds ranet for verdier verdt flere millioner pund.

Politiet mistenker at minst fem menn er involvert i tyveriet, inkludert en motorsyklist som skal ha fått en pakke av mennene da ranerne fremdeles befant seg i den blå BMW-en.

- Godt planlagt
- Dette var et godt planlagt ran, der det var flere kjøretøy involvert for å hjelpe gjerningsmennene. Disse personene er ekstremt farlige og avfyrte minst to skutt midt i de travle gatene i London for å klare å komme seg unna, sa sjefsetterforsker Pam Mace til Times Online.

Mace fortalte at de aldri har sett maken til lignende ran.

- Noen kjenner disse personene. Ranerne ville nok pratet om ranet i forkant, eller skrytt av det i ettertid. Jeg ber de som sitter med informasjon om ranet eller ranerne om å kontakte oss.

Den første mistenkte er beskrevet som en hvit mann i 30-åra med mørkt hår, mens hans kompanjong skal være en mørkhudet person i 30-åra med kort afro-hår. Begge var ikledd en grå dress, hvit skjorte og slips.

Ifølge Times Online skal begge ha pratet med London-aksent. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling