- Tidenes ran, sa Frp om pensjonsreformen

LO-lederen vil vite hvor Erna Solberg står i AFP-spørsmålet.

- PENSJONSADVARSEL:  LO-leder Gerd Kristiansen vil ha svar fra påtroppende statsminister Erna Solberg hvordan hun har tenkt  forholde seg til potensiell regjeringspartnmer Frp i pensjonsspørsmål. FOTO: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET.
- PENSJONSADVARSEL: LO-leder Gerd Kristiansen vil ha svar fra påtroppende statsminister Erna Solberg hvordan hun har tenkt forholde seg til potensiell regjeringspartnmer Frp i pensjonsspørsmål. FOTO: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

LO-leder Gerd Kristiansen har sendt et brev til påtroppende statsminister Erna Solberg (H) der hun ber om at Høyre-lederen garanterer for pensjonsforliket og handlingsregelen.

 - Vi har kanskje 70 000 arbeidstakere i 2014 som skal leve av AFP. På sikt er det snakk om pensjonsrettigheter for halvannen million arbeidstakere, skriver LO-lederen i brevet.

Fremskrittspartiet sto utenfor forliket om pensjonsreformen, som det beskriver som tidenes ran av nåværende og framtidige pensjonister.

Partiet vil blant annet fjerne underreguleringen ved det årlige trygdeoppgjøret og avkortingen på 15 prosent som rammer gifte eller samboende pensjonister.

Kritisk til AFP Frp er også kritisk til AFP-ordningen, fordi tidligpensjon i all hovedsak er en rettighet som er begrenset til fagorganiserte.

I brevet fra LO bes Solberg også sørge for at handlingsregelen ikke uthules gjennom «nye grep i beregningsopplegget».

Utsagnet er nok myntet mest på Fremskrittspartiet, som har lagt fram en alternativ handlingsregel for oljepengebruk.

(NTB).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer