Tidenes regnskyll over Oslo

Kaos i helgetrafikken - politiet måtte redde flytende bilpassasjerer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tidenes regnskyll over nordlige og østlige deler av Oslo har skapt fullstendig trafikkaos i helgetrafikken på E6 og ring 3 rundt Økern i ettermiddag.

- Jeg har aldri sett maken til skybrudd og vannmasser på kort tid her i byen, sier vaktoperatør Nina Williamson ved Veitrafikksentralen til Dagbladet.no. Hun er 63 år og har sett mange skybrudd.

Verst har forholdene vært rundt bomstasjonen på Alnabru og på Økern. Himmelen åpnet seg da St. Hans-trafikken tilbake til Oslo begynte å bli tett ved 14-tiden.

Først ved 17.30-tiden gikk trafikken tilnærmet normalt på E6 - og en halv time seinere var det normale forhold på hovedferdelsåren Ring 3. Men flere småveier på Alnabru, Ensjø og Økern kan ennå ikke ta vanlig trafikkmengde- Fra våre webkameraer har vi sett vannet stå oppe på bildørene på flat vei. Politi og brannvesen er ute med alle disponible styrker, og ved jernbaneundergangen på Lørenskog måtte politiet hjelpe uten førere og passasjerer i to biler som fløt rundt i vannmassene, sier vaktoperatør Nina Williamson.

-Vanvittig kjøring

Som rutinert trafikkovervåker er Nina Williamson lettere rystet over flere tilfeller av vanvittig kjøring - bokstavelig talt.

- Vi har sett biler kjøre rett inn i vannmassene i 90 kilometers fart.

- Det har vært umulig for sjåførene ikke å oppfatte situasjonen, og det er nærmest et under at det så langt ikke er meldt om alvorlige skader, sier vaktopertøren fra sin base ved Akershus-kaia med veggen full av live-overføringer fra de verste punktene.

Foto: Stein Olsen.
Foto: Stein Olsen. Vis mer

Mer i natt

- Akershus, Oslo nord, Buskerud og Telemark har fått store nedbørsmengder i ettermiddag. Akershus og nordlige deler av Oslo må være forberedt på kraftige lokale regnskurer også utover kvelden og i natt, sier vakthavende ved Metereologisk institutt til Dagbladet.no.

Før himmelen åpnet seg søndag ettermiddag, hadde målestasjonen på Tryvann målt drøyt 100 millimeter regn i løpet av 36 timer siden fredag kveld.

- I morgen blir det lettere vær i disse områdene, sier vakthavende metereolog.

SÅNN LEVER DE DER: Hinmmelens åpne sluser ga mulighet for kanotur i hagen i Økernveien i Oslo søndag ettermiddag.
GARASJEANLEGG I HANEBORGVEIEN 96 PÅ FJELLHAMMER: Selvfølgelig i kjelleren med porten bak innsjøen.
LØRENSKOG STASJON: Vann og frodig forsommer, men ingen trafikkidyll.
MOTORSTOPP: Vannmengdene stoppet motoren på denne bilen på Ring 3 på Økern i ettermiddag.
OSLO SENTRUM I ETTERMIDDAG: Fuktig for fotgjengere og syklister også.
MÅTTE BERGES: Ved Lørenskog stasjon var forholdene ekstreme.
FRA FØRERSETET I ETTERMIDDAG: Stovner, Tøyen og Økern til høyre - men ikke før vannet i undergangen har sunket en halvmeter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer