Tidenes største hackerangrep: Opprørssider i Hongkong bombardert med 500 gigabit data - i sekundet

Nettstedet arrangerte folkeavstemning.

PÅ INTERNETT: Slaget om demokratiske rettigheter i Kina, ledet an av unge opprørere i Hong Kong, har ikke bare blitt utkjempet i gatene, men også på internett.  Foto: AFP PHOTO / ALEX OGLE / NTB Scanpix
PÅ INTERNETT: Slaget om demokratiske rettigheter i Kina, ledet an av unge opprørere i Hong Kong, har ikke bare blitt utkjempet i gatene, men også på internett. Foto: AFP PHOTO / ALEX OGLE / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mange tusen mennesker har de siste månedene møtt opp i gatene i Hong Kong for å protestere mot kinesiske myndigheter. Det er imidlertid ikke bare i gatene det politiske slaget har stått.

Flere uavhengige medier og nettsteder har uttrykt støtte for Hongkong-opprøret, men har blitt møtt med hindringer etter såkalte distribuerte tjenestenektangrep (DDoS).

500 gigabit i sekunder Ifølge Forbes er det nettstedene Apple Daily og PopVote, som åpent har støttet «Occupy Central»-bevegelsen i Hongkong, og mobilisert til flere aksjoner, som har blitt angrepet flere ganger over en lengre periode.

Nettstedene har blitt bombardert med smått utrolige 500 gigabit data i sekundet under angrepene. I datatrafikk tilsvarer det 62 gigabyte i sekundet.

Selskapet CloudFlare, som overvåker og tilbyr sikkerhetsløsninger for nettsteder, forteller at de ikke har sett liknende.

- Det er større enn noe vi har sett før, og vi har sett noen av de største angrepene på internett, sier Cloudflare-sjef Matthew Prince til Forbes.

Det ene nettstedet som ble angrepet, PopVote, har blant annet arrangert egen folkeavstemning.

Spamhaus Hackerrekordrer har blitt knust på rad og rekke de siste åra. Spamhaus-angrepet i 2013 er kanskje et av de mer kjente hackerangrepene, som var rettet mot antispamselskapet Spamhaus.

Angrepet var så kraftig at ringvirkningene rammet infrastruktur verden over. Den 35 år gamle mannen som sto bak angrepet er kjent som «DK» og skal fra en egen bunker han jobbet fra ha klart å angripe nettstedet med 300 gigabit i sekundet.

I februar i år ble denne rekorden knust med 33 prosent, da sider i Europa ble angrepet med 400 gigabit data i sekundet, ifølge CNET.

Truer hele internett Matthew Prince i Cloudfare mener det må ha tatt minst fem roboter å gjennomføre angrepene. Det var opprinnelig Popvote som var hackernes mål.

Hackerne har over flere måneder blant annet kapret flere servere som tilhører skytjenesten til internettgiganten Amazon og den europeiske nettleverandører LeaseWeb. Disse har blitt brukt som vert for å gjennomføre angrepene. Amazon har blitt nødt til å stenge sin egen nettsky i etterkant av angrepene.

Han mener angrep i en slik størrelse kan ødelegge hele infrastrukturen på internett.

- Det var over 250 millioner DNS-forespørsel i sekundet. Det er antakelig tilsvarende antall DNS-forespørsel på hele internett i løpet av et normalt sekund, sier Prince til Forbes.

Det er ukjent hvem som står bak angrepet, og flere har pekt på kinesiske myndigheter. Opprørerne i Hongkong har stått på barrikadene for frie og uavhengige valg, og har vært et sterkt uromoment for regjeringen i Beijing.

Prince mener det i hvert fall er åpenbart at angrepene har kommet fra noen som er motstandere av opprørsbevegelsen i Hongkong, men mener det like godt kan være noen som prøver å legge skylda på kinesiske myndigheter som har gjennomført angrepet.

ANGREPET: Nettstedet Popvote, som arrangerte egne folkeavstemninger, var de første som ble angrepet. Foto: Skjermdump
ANGREPET: Nettstedet Popvote, som arrangerte egne folkeavstemninger, var de første som ble angrepet. Foto: Skjermdump Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer