Tidenes største hackerangrep: Opprørssider i Hongkong bombardert med 500 gigabit data - i sekundet

Nettstedet arrangerte folkeavstemning.

PÅ INTERNETT: Slaget om demokratiske rettigheter i Kina, ledet an av unge opprørere i Hong Kong, har ikke bare blitt utkjempet i gatene, men også på internett.  Foto: AFP PHOTO / ALEX OGLE / NTB Scanpix
PÅ INTERNETT: Slaget om demokratiske rettigheter i Kina, ledet an av unge opprørere i Hong Kong, har ikke bare blitt utkjempet i gatene, men også på internett. Foto: AFP PHOTO / ALEX OGLE / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mange tusen mennesker har de siste månedene møtt opp i gatene i Hong Kong for å protestere mot kinesiske myndigheter. Det er imidlertid ikke bare i gatene det politiske slaget har stått.

Flere uavhengige medier og nettsteder har uttrykt støtte for Hongkong-opprøret, men har blitt møtt med hindringer etter såkalte distribuerte tjenestenektangrep (DDoS).

500 gigabit i sekunder Ifølge Forbes er det nettstedene Apple Daily og PopVote, som åpent har støttet «Occupy Central»-bevegelsen i Hongkong, og mobilisert til flere aksjoner, som har blitt angrepet flere ganger over en lengre periode.

Nettstedene har blitt bombardert med smått utrolige 500 gigabit data i sekundet under angrepene. I datatrafikk tilsvarer det 62 gigabyte i sekundet.

Selskapet CloudFlare, som overvåker og tilbyr sikkerhetsløsninger for nettsteder, forteller at de ikke har sett liknende.

- Det er større enn noe vi har sett før, og vi har sett noen av de største angrepene på internett, sier Cloudflare-sjef Matthew Prince til Forbes.

Det ene nettstedet som ble angrepet, PopVote, har blant annet arrangert egen folkeavstemning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer