- Tidenes største heroinbeslag i Europa

To gigantbeslag etter hverandre i Hellas.

SMUGLET: Dette heroinbeslaget, gjort fredag 13. juni, veide 1133 kilo og har en estimert gateverdi på 250 millioner kroner. Foto: (AP Photo/Greek Coast Guard)
SMUGLET: Dette heroinbeslaget, gjort fredag 13. juni, veide 1133 kilo og har en estimert gateverdi på 250 millioner kroner. Foto: (AP Photo/Greek Coast Guard) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mer enn to tonn heroin er blitt beslaglagt etter to politiaksjoner i Hellas.

Greske myndigheter sier dette utgjør det største heroinbeslaget i Europa noen gang.

To aksjoner Det var fredag i forrige uke en felles amerikansk-gresk aksjon gjorde beslag på 1133 kilo heroin. Da ble også elleve personer, inkludert en skipsreder, arrestert øst for Aten, skriver New York Times.

Denne fredagen ble et nytt beslag gjort, det på nærmere 987 kilo. Også dette partiet ble beslaglagt i nærheten av Aten.

- Dette er det største partiet heroin som noensinne er beslaglagt i Europa, sier Miltiadis Varvitsioti, som er minister for den greske handelsflåten.

Narkotikaen som fredag ble funnet i Koropi, 25 kilometer utenfor Aten, ble smuglet inn i Hellas på det Togo-registrerte tankskipet Noorl.

Skipet, som eies av et gresk selskap som ikke er navngitt, er også tatt hånd om av myndighetene. 14 personer er arrestert i saken. Blant dem er ti besetningsmedlemmer på skipet, samt lederen for eierselskapet.

Smuglerute Skipet Noorl hadde seilet langs Oman og Pakistan, før det ble stanset.

Forrige ukes beslag skal ha vært smuglet inn i landet av en Istanbul-basert gjeng. De skal ha smuglet heroinen via Iran og Tyrkia og deretter inn i Hellas.

Ifølge United Nations Office on Drugs and Crime (UNOC) er Hellas en del av den såkalte Balkan-ruta. Det typiske smuglermønsteret er gjennom Iran, via Pakistan, Tyrkia, Hellas, Bulgaria og inn på et vestlige europeiske markedet. UNOC estimerer at smuglingen på denne ruta årlig gir verdier på over 120 milliarder kroner.

(Dagbladet/NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer