Tidenes største narkobeslag

I en spektakulær operasjon har britisk og colombiansk politi beslaglagt verdier til 46 milliarder kroner. Det er tre ganger så mye som narkobaronen Pablo Escobar noensinne eide.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Britisk politi jobbet fredag intenst med å få oversikt over kjempebeslagene fra en rekke narkorazziaer som er gjennomført i løpet av sommeren. Blant funnene er amerikanske obligasjoner pålydende over 46 milliarder kroner.

Fagfolk gransket fredag formiddag verdipapirene for å finne ut om de er ekte. Andre jobbet med å spore opp bakmennene for smuglingen av 55.000 ecstasy-tabletter, 15 kilo amfetamin, atskillige biler og store mengder juveler og kontanter.

I hemmelighet

Razziaene ble gjennomført mot adresser i London og i grevskapet Essex øst for London i juli og august, men omfanget av smugleraffæren ble ikke kjent før natt til fredag.

Da gikk colombiansk politi, som har samarbeidet med sine britiske kollegaer i opprullingen av affæren, ut med detaljer om razziaene.

Etterforskerne tror smuglergodset har tilknytning til en colombiansk forbryterbande som driver med alt fra narkotika til ulovlig eiendomshandel.

Colombia

Kjempebeslaget i London omfattet verdipapirer til en verdi av over 6,2 milliarder dollar eller vel 46 milliarder kroner, samt narkotika og verdisaker for flere millioner dollar, het det i en kunngjøring fra riksadvokatens kontor i Colombias hovedstad Bogota.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer