Tidenes strengeste straff for ligningsjuks

Åtte års fengsel for grovt skattesvik i drosjesaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Hovedtiltalte i Økokrims såkalte drosjesak er av Borgarting lagmannsrett dømt til åtte års fengsel for grovt skattesvik og særlig skjerpende regnskapsovertredelse, skriver Økokrim i en pressemelding.

- Det er en streng dom og den strengeste for skattesvik noensinne. Men dommen gjenspeiler sakens alvor. Vi har aldri sett en tilsvarende skattesviksak, sier statsadvokat Geir Kavlie til Dagbladet.no.

Han var aktor i saken og la ned påstand om ni års fengsel. Han er likevel fornøyd med dommen.

- Vi kommer ikke til å anke dommen. Det er en viktig dom og den gir klare signaler om hvordan samfunnet ser på skattesvik, sier Kavlie.

Ifølge Aftenposten.no er det bare i den gigantiske Finance Credit-saken tidligere avsagt strengere straff i en Økokrim-sak.

Hovedtiltalte var regnskapsfører for flere drosjeeiere i østlandsområdet. Ifølge tiltalen skal han i perioden 1998-2003 ha sørget for at det i selvangivelsene til over 300 drosjeeiere ble oppgitt for lave skattepliktige inntekter.

- Han er dømt for å ha hjulpet alle de mistenkte drosjesjåførene til å kutte skatte sin, sier statsadvokat Kavlie til Dagbladet.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer