Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tidenes taxi-regning

Et ektepar fra Oslo har fått tidenes drosjeregning etter at de i fjor ble dømt for svart kjøring og regnskapsjuks. De to drosjeeierne må ut med seks millioner kroner til staten dersom ankesaken ikke fører fram.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skatterazziaen som myndighetene gjennomførte mot drosjenæringen i 1993, kan gi ekteparet i 50-årene en sviende skattesmell åtte år etter. I dag starter rettssaken mellom drosjeeierne og Oslo likningskontor i Borgarting lagmannsrett.

Bensinjuks

- Etterlikningen er et rent fantasitall og altfor høyt. Det er ikke mulig å holde unna en slik millionomsetning uten at det gir utslag i nedbetaling av lån og i forbruk, sier ekteparets advokat Ove Aurstad og krever etterlikningen opphevet.

Granskingen av ekteparet og 12 andre drosjeeiere startet etter at likningsmyndighetene hadde fått tips om svart kjøring med taxi i Oslo tidlig på 90-tallet.

Et bokettersyn hos paret skal ha avdekt svart kjøring og juks med drivstoffbruk, kilometertellere, kredittkjøring og vaktlister.

I åra fra 1990 til 1992 skal de ha hatt inntekter fire- fem ganger større enn regnskapene kan forklare.

Drosjeparet saksøkte staten - et søksmål de tapte i Oslo byrett i fjor høst.

- Drosjenæringen er beryktet for mye svart kjøring, og skatteaksjonen i 1993 var motivert av prevensjonshensyn. Slik saken har utviklet seg, har likningsmyndighetene derimot statuert et skrekkens eksempel, mener Aurstad.

Vilkårlighet

Ifølge ankeerklæringen ble det i byretten ført bevis for at ingen av de 12 andre drosjeeierne var etterliknet.

- Saken bærer preg av vilkårlighet fra likningskontoret, hevder Aurstad.

Motpartens advokat Andreas Stang Lund vil ikke kommentere dette.

Hele Norges coronakart