Tidenes verste julebordsfyll

Hammerfest-politiet gjorde knapt annet enn å håndtere fulle julebordsgjester natt til i går. Til slutt var arresten ganske lik sitt klientell: overfull.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Totalt ble 11 personer innbrakt på grunn av julebordsfyll. De fleste helt uavhengig av hverandre. Det er mye i en liten by som Hammerfest, sier operasjonsleder Olaf Andreassen ved Vest-Finnmark politidistrikt.

Klare likhetstrekk

- Til slutt var det så fullt at vi måtte sende hjem de to sist pågrepne. Begge kvalifiserte til en overnatting hos oss. Men vi hadde ikke plass, sier Andreassen.

- Samtlige pågripelser har likhetstrekk, enten ved at de pågrepne var julebordsgjester, eller at de var gjester som havnet i klammeri med julebordsgjester. I flere av tilfellene var de pågrepne julebordsgjester som hadde drukket seg fulle og startet krangler med kolleger eller sjefer. Etter hvert har dørvakter kommet til, og dørvaktene har etter beste skjønn bortvist noen av kranglefantene. Disse har tatt igjen sitt monn på utsiden - ved å lage bråk og slåss med dørvaktene, opplyser Andreassen.

- De verken tåler eller takler julebord. Det blir for mye alkohol på én gang. Og for mye aggresjon som skal ut, mener han.

Saftige bøter

Politiet i Hammerfest har valgt å reagere kraftig for å unngå liknende tilstander i framtida:

- Hver og en har fått bøter på mellom 5000 og 9000 kroner. Ikke fordi den ene var noe særlig verre enn den andre - alle oppførte seg egentlig like ille - men fordi de har ulikt lønnsnivå. De 11 var menn i alderen 20- 40 år. Av dem har om lag halvparten vedtatt bota. Halvparten har protestert.

- På et tidspunkt var det så ille at vi måtte prioritere ned en stygg legemsbeskadigelse i kø utenfor ei pølsebu. Akkurat da var våre mannskaper i fullt slagsmål med krakilske julebordsgjester på et utested. Alt vi rakk var å få sendt offeret til legebehandling. Mannen som utførte volden kommer til å bli pågrepet når vi bare får tid, sier Olaf Andreassen.

HAMMERFEST OG FYLL: Politiets operasjonsleder Olaf Andreassen måtte ta i bruk samtlige celler i går.