TUNGE TIDER: Barack Obama sliter kraftig på hjemmebane for tida. Foto: NTB Scanpix
TUNGE TIDER: Barack Obama sliter kraftig på hjemmebane for tida. Foto: NTB ScanpixVis mer

Tidenes verste måling for Obama

Grepet om USA er i ferd med å rakne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Barack Obamas oppslutning er sterkt svekket og har aldri vært lavere, ifølge en meningsmåling i regi av NBC News og Wall Street Journal.

Bare 42 prosent mener den amerikanske presidenten gjør en god jobb. Det er fem prosentpoeng lavere enn forrige måling, som ble utført tidligere i oktober.

51 prosent av USAs velgere mener Obama gjør en dårlig jobb.

Opphopning Meningsmåling til NBC News og Wall Street Journal konkluderer med at ingen enkeltstående årsak forklarer Obamas svekkede oppslutning, men tilskriver det opphopning av tilbakeslag siden sommeren - påstander om spionasje av National Security Agency, debatten om Syrias kjemiske våpen og budsjettrabalderet.

Søndag skrev Wall Street Journal at Obama ikke visste om National Security Agencys (NSA) mer enn ti år lange overvåkingen av 35 statsledere før det ble avdekket av en intern gjennomgang og avsluttet i sommer.

Kritikken mot Obama vokser nå på mange hold.

- Obama er en tilskuerpresident. I forrige uke hadde ikke Obama blitt fortalt om hvor store sprekkene var i Obamacare-nettsiden. I dag visste han ikke om NSA spionerte på den tyske forbundskansleren. Vil han ta noensinne ta ansvar, og i det hele tatt bli klar over, hvordan han styrer myndighetene, spør talsperson for den republikanske nasjonalkomiteen (RNC), Kirsten Kukowski, i en pressemelding.

Tomlene ned - Personlig og politisk viser velgerne to tomler ned for Obama, sier Peter D. Hart, som har utført dagens undersøkelse sammen med Bill McInturff.

Ifølge målingen mener 74 prosent at Kongressen bidrar til å skape problemer i Washington stedet for å løse dem. Bare 22 prosent av velgerne tror USA er på vei i riktig retning.

Det er ikke bare spionasjen som har skapt trøbbel for Obama.

Et skritt i Obamas prestisjeprosjekt «Obamacare» skulle lanseres med brask og bram 1. oktober, da nettsiden Healthcare.gov åpnet for at uforsikrede amerikanere kunne søke om helseforsikring. Pågangen ble så stor at siden krasjet, like etter den ble åpnet.