- Tidenes verste president

Ekspertene er ikke i tvil. USAs avtroppende president, Donald Trump, vil få en knusende dom når historien om hans presidentperiode skal skrives.

KNUSENDE DOM: Det ser ikke lyst ut for Donald Trump når han skal rangeres for sin presidentperiode, skal vi tro ekspertene. Foto: Getty / AFP / NTB
KNUSENDE DOM: Det ser ikke lyst ut for Donald Trump når han skal rangeres for sin presidentperiode, skal vi tro ekspertene. Foto: Getty / AFP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): 20. januar må Trump forlate Det hvite hus og påtroppende president, Joe Biden, flytter inn. Amerikanske presidenter blir alltid rangert - både av profesjonelle historikere og i meningsmålinger.

Ekspertene tror at Trump utvilsomt vil havne helt nederst på den lista sammen med blant andre president James Buchanan, som ledet landet inn i en borgerkrig på 1860-tallet.

- Den verste

- Jeg vil plassere ham helt på bunnen som den verste presidenten i amerikansk historie. Jeg kan ikke finne noen som er i nærheten av ham, sier professor i statsvitenskap ved Rutgers University, Ross Baker, til Dagbladet.

- Jeg vil plassere ham enten som den aller verste eller et hakk bedre enn Buchanan. Trump vil bli sett på som splittende, rasistisk og en mann som ikke hadde noen bunn for hvor lavt han ville synke, og for et presidentskap fylt av personlig, forretningsmessig og politisk korrupsjon, sier den erfarne demokratiske meningsmålingseksperten og historieprofessoren John Zogby til Dagbladet.

- De fire siste åra har vært en sammenhengende katastrofe. Trump har opptrådt som en trussel mot demokratiet og han har gjort stor skade på mange områder som miljøet, arbeidslivet og en lang rekke andre samfunnsområder. Omfanget og dybden i angrepet på amerikansk samfunnsliv og demokrati - og fra den øverste lederen i landet - er helt uten sidestykke i amerikansk historie, sier professor i statsvitenskap og dekan ved Marxe School of Public and International Affairs ved Baruch College i New York, David Birdsell, til Dagbladet

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer