Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tidens største skittkasting

Valgkampen i USA blir stadig hardere. Se videoene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) 7. november vil USAs befolkning avgjøre hvem som skal kontrollere Representantenes hus og Senatet - republikanerne eller demokratene.

Men det aller dyreste kongressvalget i USAs historie har også blitt det skitneste, ifølge flere aviser. Jo nærmere vi kommer valget, jo hardere blir virkemidlene - spesielt har dette kommet til utrykk i de politiske tv-reklamene hvor man nesten gjør alt for å sverte de politiske motstanderne.

Her er noen av de mest omdiskuterte tv-reklamene:

Playboy-demokrat

I Tennessee denne uken, sendte republikanere ut en video som viser en barskuldret blondine som sier at hun møtte Demokratiene senatorkandidat, Harold Ford Jr., på en Playboy-fest. Filmen slutter med at blondinen vinker til kameraet og hvisker «Harold call me».

Mr. Ford var en av 3000 gjester på Playboys Superbowl-fest i fjor.

- Jeg tror dette bare har ført til at flere velgere vil stemme på oss, sa Ford i dette intervjuet med Fox News.

Se videoen her!

 FORTELLER OM SYKDOM: Michael J. Fox. Men enkelte tror han bløffer. Foto: AP
FORTELLER OM SYKDOM: Michael J. Fox. Men enkelte tror han bløffer. Foto: AP Vis mer

Onani-beskyldinger

Demokratenes «Brad Miller brukte dine penger for å studere mastruberingsvanene til eldre menn», sier en reklame som er betalt av republikanske Vernon Robinson. De to er motkandidater i North Carolina-distriktet. Videre påstår reklamen at demokraten feilet i å støtte kjøp av bedre rustning til soldatene i Irak - de påstår Miller «stemmer for sex men ikke for våre tropper».

Se videoen her!

Parkinson-krangel

I Missouri har skuespilleren Michael J. Fox, som er best kjent fra filmer som «Tilbake til Fremtiden», kastet seg inn i valgkampen på demokraten Claire McCaskill side ved å fortelle om sin Parkinson-sykdom. I en tv-reklame påstår han at republikanernes motkandidat, Jim Talent, vil kriminalisere stamcelleforskning som kan hjelpe de som lider av Parkinson-sykdommen.

Se videoen her!

Den konservative talkshow-verten Rush Limbaugh hevder at Fox bare spiller syk for å vekke sympati i en TV-kampanje for demokratiske kongresskandidater som støtter stamcelleforskning.

- Tvert imot, jeg var overmedisinert, svarer Fox som avviser påstandene i et intervju med TV-programmet CBSs «Evening News».

image: Tidens største skittkasting

Se deler av Limbaughs påstand her!

OPPTATT AV ONANI: Men ikke amerikanske soldater. Det er anklagen mot demokraten Brad Miller fra republikaneren Vernon Robinson (bilde).