<strong>MARKUSPLASSEN UNDER VANN:</strong> Her forsøker turister å ta seg fram i Venezia etter tidevannssjokket. Foto: NTB Scanpix / AP Photo/Luigi Costantini
MARKUSPLASSEN UNDER VANN: Her forsøker turister å ta seg fram i Venezia etter tidevannssjokket. Foto: NTB Scanpix / AP Photo/Luigi Costantini Vis mer

Tidevannet over-svømmet Venezia

Turistene vasser i vann til knærne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mer enn halvparten av Venezia er oversvømt av en uvanlig stor tidevannsbølge.

På Markusplassen i sentrum av den norditalienske byen vasser turistene i vann som står dem til knes. Natt til torsdag var vannstanden 140 centimeter over normalt nivå, og det var ventet at høyvannet ville vare fram mot torsdag kveld.

Ekstremt høyvann Tidevannet i Venezia har ikke nådd så høyt siden desember 2010, opplyser myndighetene i byen.

«Acqua Alta» er et fenomen som rammer Venezia med ujevne mellomrom, som oftest om våren eller høsten. Uttrykket brukes om ekstremt høyvann som i verste fall kan ødelegge byens mange og uerstattelige kulturminner.

Uhyggelige minner Enda verre enn i selve Venezia var forholdene torsdag i Chioggia, en by i sørenden av havbukta der Venezia ligger. Her ble det målt en vannstand 164 centimeter over det normale, og vannstanden brakte fram uhyggelige minner om katastrofeflommen i Chioggia i 1966.

Venezia er bygd på flere hundre småøyer, og i flomtider setter vannet fra de mange kanalene gater og plasser under vann. Byen arbeider med en flombarriere som etter planen skal stå ferdig i 2014 og avverge oversvømmelser.

(NTB)

<strong>VANNVEIEN:</strong> Ved Rialto-brua sto vannet langt over det normale. Foto: NTB Scanpix / AP Photo/Luigi Costantini
VANNVEIEN: Ved Rialto-brua sto vannet langt over det normale. Foto: NTB Scanpix / AP Photo/Luigi Costantini Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer