Tidlig i karrieren ble Cecilia Brækhus bedt om å dra seg tilbake på kjøkkenet

Nå er hun verden beste kvinnelige bokser, og nominert til Årets Navn i Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I slutten av november fikk Cecilia Brækhus det synlige beviset på at hun er verdens beste kvinnelige bokser, uansett vektklasse.

Brækhus hadde et håp om at hun i løpet av 2013 ville få møtt den amerikanske bokseren Holly Holm, som mange så på som verdens beste kvinnelige bokser, men Holm la tidligere i år vekk boksehanskene for å begynne med MMA i stedet.

- Folk trodde jeg måtte slå Holly Holm for å få utmerkelsen, men det er enda større at jeg har klart det helt på egen hånd, sier Brækhus.

I år har hun forsvart sine tre belter i WBA, WBO og WBC to ganger, først i april mot Mia St. John, sist mot Oxandia Castillo fra Den dominikanske republikk.

- Castillo er mye tøffere enn Holly Holm. Hun er fysisk sterkere, og når man etter en kamp føler seg mørbanket, så er det verdens beste følelse, sier Brækhus.

Publikumsfavoritt Nå er hun nominert til årets navn i Dagbladet.

- Jeg er veldig stolt over å bli nominert. Norge skjemmer meg helt bort med nominasjoner. Jeg håper jeg kan levere mange toppkamper tilbake, sier Brækhus, som går i ringen igjen mot franske Myriam Lamare 18. januar.

Brækhus har vunnet flere priser de siste årene, og er en av Norges aller mest populære idrettsutøvere. Men tidlig i karrieren var det ikke alle som mente at det var greit at hun som kvinne drev med boksing.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg fikk noen meldinger hvor jeg ble bedt om å dra meg hjem på kjøkkenet. At det jeg drev med ikke var idrett. Men man blir tøff av det, og man blir herdet, sier Brækhus til Dagbladet.

Ulike meninger Før kampen mot Castillo i begynnelsen av september hadde Brækhus' facebookside under 10 000 likes, nå er den oppe i over 100 000.

Hun får tilbakemeldinger både på sosiale medier, og i posten. Og meldingene kommer fra både unge og eldre, fra alle sosiale lag. En eldre dame sendte henne et brev i posten for å fortellet hvor glad hun var i boksing.

- Det har vært en enorm respons. Hver dag får jeg meldinger fra fans, og de aller fleste er positive. Noen forteller meg hva de har gjort den dagen eller hva de har spist, mens andre bare vil gratulere meg. Jeg leser alle meldingene jeg får, men jeg har dessverre ikke tid til å svare alle, sier Brækhus.

Selv om de aller fleste nå er positive til den norske boksedronningen er det fortsatt noen som ikke liker boksing. 

- Jeg la ut et bilde av en pris jeg hadde fått, hvor noen skrev at boksing er vold. Men det får være greit, folk får mene hva de vil.

Brækhus har blitt invitert til å stille opp på det aller meste av ulike tv-program.

- Jeg får veldig mange forespørsler, idrett har jo blitt litt showbiz. Men jeg stiller opp på det jeg har lyst til, resten lar jeg være.

 GODT HUMØR:  Livet smiler til Cecilia Brækhus som her koser seg i hjembyen Bergen. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet.
GODT HUMØR: Livet smiler til Cecilia Brækhus som her koser seg i hjembyen Bergen. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet. Vis mer