Tidlig middag gjorde de eldre undervektige. Så fikk sykepleier Mohsen en idé

- Går aldri tilbake.

NYE RUTINER: Sykepleier Mohsen Jamei forteller om eldre som spiser og sover bedre etter rutineendringer. Foto: Privat / Bjørkelia bokollektiv
NYE RUTINER: Sykepleier Mohsen Jamei forteller om eldre som spiser og sover bedre etter rutineendringer. Foto: Privat / Bjørkelia bokollektiv Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi går nok aldri tilbake til de gamle rutinene, sier sykepleier og ernæringsansvarlig ved Bjørkelia bokollektiv på Gjøvik, Mohsen Jamei, til Dagbladet.

Etter å ha bitt seg merke i at flere av de eldre ved eldrehjemmet var undervektige og ikke spiste nok middag, forsto han at det måtte endringer til.

- De spist frokost fram til halv elleve, elleve, og så skulle de spise middag klokka 13.30. Det er klart de ikke rakk å bli sultne til middag på så kort tid, sier sykepleieren til Dagbladet.

I mars, som en del av et prøveprosjekt i forbindelse med at Jamei fikk tittelen ernæringsansvarlig, begynte de å servere middagen klokka halv fire om ettermiddagen. Tidsjusteringen på to timer har gjort underverker, sier sykepleieren. Fra 39 til 50 kilo Saken ble først omtalt i fagmagasinet Sykepleien.- Det har vært utelukkende positivt. De eldre har gått opp i vekt, og de som var undervektige er ikke lenger det. De sover bedre om natta, de får mer tid til å drive med aktiviteter og å være en del av fellesskapet, sier Jamei til Dagbladet.

Én beboer som var nede i 39 kilo nærmer seg nå 50 kilo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer