Tidlige Stones-sanger bare møkka, sier Mick

London (NTB-Reuters-AFP): De første sangene som Mick Jagger og Keith Richard skrev sammen for The Rolling Stones, var bare møkka, sier Jagger i dag. De var alt for sentimentale, mener Stones-vokalisten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jagger og Richard ga imidlertid etter for press fra manager Andrew Loog Oldham, som mente Rolling Stones bare burde spille sanger skrevet av bandets egne medlemmer. Problemet var at de egentlig verken kunne skrive tekster eller musikk.

- Vi greide ikke å skape skikkelig rock, alt vi fikk til var noen lusne ballader, sa Jagger til den britiske rikskringkastingen BBC lørdag. Rolling Stones' fem første hits var alle sanger skrevet av andre rockeartister.

Ifølge London-avisen The Times var det ikke bare tekster Mick hadde store vansker med å skrive. -En gang satte jeg meg ned for å skrive min selvbiografi, men jeg husket nesten ingen ting av det jeg hadde vært med på, sier 59-åringen oppriktig.

Stones spilte sin første konsert på London-klubben The Marquee i 1962, og kan i år altså feire 40-årsjubileum. Nå har trommis Charlie Watts tatt på seg ansvaret for å redigere en historie om bandet skrevet av medlemmene i fellesskap, skrev The Times lørdag.

(NTB)