Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tidligere Aker-ingeniør dømt til fengsel for terroroppfordring

Dømt til 2,5 års fengsel, ifølge NRK.

DØMT: Tiltalte (t.v.), advokat Bjørn Andre Gulstad og advokat Brynjar Meling i Asker og Bærum tingrett. Den ansatte i Aker Solutions er tiltalt for å ha spredt informasjon knyttet til terror på internett og for å ha oppfordret til drap.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
DØMT: Tiltalte (t.v.), advokat Bjørn Andre Gulstad og advokat Brynjar Meling i Asker og Bærum tingrett. Den ansatte i Aker Solutions er tiltalt for å ha spredt informasjon knyttet til terror på internett og for å ha oppfordret til drap. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En tidligere ingeniør i Aker Solutions er i Asker og Bærum dømt til 2,5 års fengsel for oppfordring og opplæring til terrorhandlinger, melder NRK.

Dommen er noe lavere enn aktors påstand på tre år.

Rettssaken pågår i Asker og Bærum tingrett. Mannen har nektet straffskyld og mannens forsvarer, advokat Brynjar Meling, krevde full frifinnelse for sin klient.

51-åringen var på jobb hos Aker Solutions på Fornebu da PST dukket opp på kontoret i mai 2015 og pågrep ham.

Han tiltalt for å ha delt en bombeoppskrift, oppfordret til å true syriske helikopterpiloter og deres familier, samt oppfordret til tortur og drap på en jordansk pilot som IS hadde tatt til fange.

Under sin forklaring i retten la mannen ikke skjul på at han har støttet IS på nettet, men sa at dette var for å «markedsføre» seg overfor ekstremistgruppen.

Han har nektet straffskyld og hevdet at han ville infiltrere ekstremistgruppa IS og ødelegge den fra innsiden.

- Jeg ønsket å bli invitert av en av lederne i IS. Da kunne jeg dra til dem, og jeg kunne kjempe mot dem innenfra. Jeg ville bli en kreftcelle i kroppen deres, som til slutt langsomt skulle drepe hele kroppen.

Saken oppdateres

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!