Tidligere amerikansk politisk stjerne for retten

Tidligere senator John Edwards må svare på anklager om ulovlig bruk av betydelige pengebidrag.

FOR RETTEN: Tidligere senator John Edwards må svare på anklager om ulovlig bruk av betydelige pengebidrag. Foto: AP Photo/Gerry Broome/Scanpix
FOR RETTEN: Tidligere senator John Edwards må svare på anklager om ulovlig bruk av betydelige pengebidrag. Foto: AP Photo/Gerry Broome/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Greensboro (NTB-AFP): Edwards er tiltalt for blant annet å ha brukt 900.000 dollar, tilsvarende 5 millioner kroner, av innsamlede valgkampmidler til å skjule sin utenomekteskapelige affære med en av sine valgkampmedarbeidere. Han skal ha betalt livsopphold for henne og barnet han fikk med henne.

Mandag ble juryen i saken valgt og innledningsforedragene holdt.

Aktor hevdet i sitt innlegg at Edwards løy og manipulerte for å opprettholde fasaden og sjansene for å bli presidentkandidat. Forsvareren sa på sin side at bevisene vil vise at Edwards ikke handlet i kriminell hensikt.

Edwards, som to ganger har forsøkt å bli Demokratenes presidentkandidat, bygde et image som en ansvarlig familiefar som blant annet tok godt vare på sin kreftsyke kone Elizabeth.

Men hemmelighetene kom til slutt fram i lyset, og Edwards ble tiltalt for misbruk av innsamlede penger. Og fallet ble om mulig enda større da det ble kjent at Elizabeth Edwards fikk vite om ektemannens utroskap mens hun var alvorlig kreftsyk. Hun døde i 2010. (©NTB)