I RETTEN: Tidligere leder for Representantenes hus i USA, Dennis Hastert skal ha misbrukt minst fire gutter i aldre ned mot 14 år, da han var brytetrener ved en videregående skole i Yorkville, Illinois for flere tiår siden. Bildet er fra en rettssak mot ham i 2015. Foto: Jim Young/Reuters/NTB Scanpix
I RETTEN: Tidligere leder for Representantenes hus i USA, Dennis Hastert skal ha misbrukt minst fire gutter i aldre ned mot 14 år, da han var brytetrener ved en videregående skole i Yorkville, Illinois for flere tiår siden. Bildet er fra en rettssak mot ham i 2015. Foto: Jim Young/Reuters/NTB ScanpixVis mer

Tidligere amerikansk toppolitiker skal ha misbrukt flere gutter

Tidligere leder for Representantenes hus i USA, Dennis Hastert, skal ha misbrukt minst fire gutter seksuelt mens han var brytetrener i Illinois.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det framkommer av dokumentene i saken mot ham, ifølge New York Times.

Hastert er tiltalt for økonomisk kriminalitet og for å ha løyet for FBI. Fra før er det kjent at han skal ha betalt en mann han hadde misbrukt seksuelt for å tie om forholdet, men den siste avsløringen er av grovere karakter.

Ifølge New York Times er det første gang påtalemyndigheten har kommet med detaljer rundt Hasterts angivelige seksuelle misbruk. I rettsdokumentene kommer det fram at Hastert skal ha misbrukt minst fire gutter i aldre ned mot 14 år, da han var brytetrener ved en videregående skole i Yorkville, Illinois for flere tiår siden.

Hastert er ikke siktet for det seksuelle misbruket på grunn av foreldelsesfristen. Derimot ble han i fjor anklaget for å ha planlagt ulovlige uttak av penger han skal ha betalt et av sine ofre for ikke å si noe om det som hadde skjedd.

I oktober kjente Hastert seg skyldig på tiltalepunktet om pengeuttakene. En måned senere fikk han slag, og straffeutmålingen mot den tidligere toppolitikeren er berammet til denne måneden.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram