FRP-FLØRT: Karita Bekkemellem ble så sjarmert av Frps Lodve Solholm at hun stemte på Frp under kommunevalget i 1983. Det kommer fram i hennes nye bok som kommer ut i dag. Foto:Jacques Hvistendahl/Dagbladet
FRP-FLØRT: Karita Bekkemellem ble så sjarmert av Frps Lodve Solholm at hun stemte på Frp under kommunevalget i 1983. Det kommer fram i hennes nye bok som kommer ut i dag. Foto:Jacques Hvistendahl/DagbladetVis mer

Tidligere Ap-statsråd stemte Frp

Karita Bekkemellem smeltet helt av Lodve Solholm

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): I kommunevalget 1983 stemte Karita Bekkemellem Frp. Det skriver hun selv i «Mitt røde hjerte», som kommer ut i dag.
I boka skriver hun sin «hemmelighet».

- En godt bevart hemmelighet helt til i dag er at jeg ikke stemte Ap ved kommunevalget i 1983. Jeg stemte - Fremskrittspartiet, skriver hun.

- Smeltet på flekken
Men det er ikke partiets politikk som får æren av å ha rekrutterte den unge eleven ved markedsføringslinja på Granlia viderergående skole. Det er Frps Lodve Solholm.

- Jeg stemte egentlig på person, ikke på parti. Lisbeth og jeg hadde hørt Lodve Solholm på et valgmøte på skolen, og vi smeltet på flekken, skriver hun.

- Han var ærlig, likandes, med et smil om munnen, og likevel alvorlig, engasjert og inderlig. Han snakket ikke til oss, han snakket med
oss.

Han sa ting på en så overbevisende måte at vi satt med følelsen av at ja, det er slik det er, skriver Bekkemellem.

- Flørt med Frp
Solholm er i dag fylkesmann i Møre og Romsdal etter en lang karriere på Stortinget for Siv Jensens parti. Blant annet har han vært leder i kontroll- og konstitusjonskomiteen. Han ble valgt inn på Stortinget i 1989. Allerede på den tida, skriver Bekkemellem om sitt møte med Frp-politikeren, var Solholm «en særdeles avholdt lokalpolitiker i Ørskog kommune».

- At vi seinere fikk et godt forhold, og bare seks år seinere satt ved siden av hverandre på Møre og Romsdals benk på Stortinget, var en skjebnens ironi. Min flørt med Fremskrittspartiet, eller snarere Lodve, var imidlertid av svært kortvarig karakter. Den ble begrenset til skoletiden min, skriver Bekkemellem.

Ved stortingsvalget i 1985, to år seinere, var hun blitt, ifølge henne selv, «en ekte sosialdemokrat». I 1989 ble hun første gang valgt inn for Ap og Møre og Romsdal. I år, tjue år senere, takket hun for seg.

- Fint og personlig forhold
- Det er hyggelig at Karita har et godt inntrykk av meg, og at hun skriver det i boka si. Det å være ærlig er noe jeg har prøvd å være som politiker, da er det ekstra hyggelig at hun har sett det. Jeg har ikke lest boka. Jeg skal kjøpe den og møte opp når hun kommer til Molde for å få en signert utgave, sier Lodve Solholm til Dagbladet og legger til:

- Vi har alltid hatt et fint og personlig forhold på Stortinget.

Solholm kan avsløre at de to er i slekt. Lang ute.

- Hennes mor og min mor var vel muligens tremenninger, sier han.