Tidligere Ap-statsråd stemte Frp

Karita Bekkemellem smeltet helt av Lodve Solholm

FRP-FLØRT: Karita Bekkemellem ble så sjarmert av Frps Lodve Solholm at hun stemte på Frp under kommunevalget i 1983. Det kommer fram i hennes nye bok som kommer ut i dag. Foto:Jacques Hvistendahl/Dagbladet
FRP-FLØRT: Karita Bekkemellem ble så sjarmert av Frps Lodve Solholm at hun stemte på Frp under kommunevalget i 1983. Det kommer fram i hennes nye bok som kommer ut i dag. Foto:Jacques Hvistendahl/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): I kommunevalget 1983 stemte Karita Bekkemellem Frp. Det skriver hun selv i «Mitt røde hjerte», som kommer ut i dag.I boka skriver hun sin «hemmelighet».

- En godt bevart hemmelighet helt til i dag er at jeg ikke stemte Ap ved kommunevalget i 1983. Jeg stemte - Fremskrittspartiet, skriver hun.

- Smeltet på flekkenMen det er ikke partiets politikk som får æren av å ha rekrutterte den unge eleven ved markedsføringslinja på Granlia viderergående skole. Det er Frps Lodve Solholm.

- Jeg stemte egentlig på person, ikke på parti. Lisbeth og jeg hadde hørt Lodve Solholm på et valgmøte på skolen, og vi smeltet på flekken, skriver hun.- Han var ærlig, likandes, med et smil om munnen, og likevel alvorlig, engasjert og inderlig. Han snakket ikke til oss, han snakket med oss.

Han sa ting på en så overbevisende måte at vi satt med følelsen av at ja, det er slik det er, skriver Bekkemellem.

- Flørt med FrpSolholm er i dag fylkesmann i Møre og Romsdal etter en lang karriere på Stortinget for Siv Jensens parti. Blant annet har han vært leder i kontroll- og konstitusjonskomiteen. Han ble valgt inn på Stortinget i 1989. Allerede på den tida, skriver Bekkemellem om sitt møte med Frp-politikeren, var Solholm «en særdeles avholdt lokalpolitiker i Ørskog kommune».- At vi seinere fikk et godt forhold, og bare seks år seinere satt ved siden av hverandre på Møre og Romsdals benk på Stortinget, var en skjebnens ironi. Min flørt med Fremskrittspartiet, eller snarere Lodve, var imidlertid av svært kortvarig karakter. Den ble begrenset til skoletiden min, skriver Bekkemellem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer