Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tidligere Ap-topp Guri Ingebrigtsen er død

Led av uhelbredelig kreft.

DØD: Tidligere Ap-politiker Guri Ingebrigtsen, her fotografert hjemme i Lofoten i fjor, er død. Hun ble 67 år gammel. Foto: Morten Rakke / Dagbladet
DØD: Tidligere Ap-politiker Guri Ingebrigtsen, her fotografert hjemme i Lofoten i fjor, er død. Hun ble 67 år gammel. Foto: Morten Rakke / Dagbladet Vis mer

Tidligere sosial- og helseminister for Arbeiderpartiet Guri Ingebrigtsen er død. Hun ble 67 år gammel.

Ingebrigtsen fikk kreft i juni 2011 og var senere åpen om den uhelbredelige kreftdiagnosen, skriver Lofotposten søndag.

Arbeiderparti-politikeren satt i kommunestyret i Vestvågøy i Nordland i flere perioder. Hun var ordfører i Vestvågøy i periodene 1999–2000 og 2003–2007.

Ingebrigtsen ble hentet inn som politisk rådgiver i Sosial- og helsedepartementet i Thorbjørn Jaglands regjering i 1996. I 2000 ble hun minister i samme departement i Jens Stoltenbergs første regjering.

Ingebrigtsen snakket åpent om kreftdiagnosen, blant annet i et større intervju med Dagbladet Magasinet våren 2019.

Kreften i lungene hennes lot seg ikke operere vekk, men Ingebrigtsen fikk cellegift jevnlig for å hindre at svulstene vokser seg større.

- Heldigvis er jeg velsignet med et ganske godt humør. Jeg prøver å gjøre livet så bra som jeg kan, så får det bli så kort eller langt det vil, det har jeg uansett ikke kontroll over, sa hun til Magasinet i fjor.

Guri Ingebrigtsen var sosialminister i den første Stoltenberg-regjeringen og markerte seg ved å være en tydelig stemme i sykelønnsdebatten. På 70-tallet var hun medlem av kommunistpartiet AKP.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media