Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tidligere Auschwitz-fange Herman Kahan er død

Herman Kahan ble 93 år gammel.

DØD: Kronprins Haakon i samtale med Herman Kahan i 2015 etter minneseremonien i Auschwitz, der ofrene for Holocaust minnes 70 år etter frigjøringen av konsentrasjonsleiren Auschwitz-Birkenau i Polen. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
DØD: Kronprins Haakon i samtale med Herman Kahan i 2015 etter minneseremonien i Auschwitz, der ofrene for Holocaust minnes 70 år etter frigjøringen av konsentrasjonsleiren Auschwitz-Birkenau i Polen. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer

Herman Kahan er død, 93 år gammel. Kahan var den siste osloborger som overlevde konsentrasjonsleiren Auschwitz.

Det opplyser Kahans fetter Ervin Kohn på Facebook.

Kahan ble født i Romania 15. februar 1926. Han ble deportert til Auschwitz i 1944 og kom til Norge i 1949. Her etablerte han Stabekk Trikotasjeindustri, som seinere ble til Heka Trikotasjefabrikk.

Kahan har vært forstander i Det Mosaiske Trossamfund i Oslo. Han har også gjort en stor innsats for Jødisk Museum i Oslo og har sittet i Holocaustsenterets venneforenings styre siden starten. Kongen utnevnte i 2013 Kahan til kommandør av St. Olavs Orden.