Tidligere B-gjengprofil siktet for drapsforsøk

Må møte i retten i dag for drapsforsøk i 2012.

BLODSPOR: I dette området på Furuset ble en mann skutt flere ganger natt til 18. mai 2012. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
BLODSPOR: I dette området på Furuset ble en mann skutt flere ganger natt til 18. mai 2012. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En mann i 30-åra, tidligere kjent som profil i B-gjengen, må i dag møte i retten, siktet for et drapsforsøk i 2012.- Han erkjenner ikke straffskyld i saken. Han har ikke vært siktet i saken tidligere, men stiller i saken i dag, sier mannens forsvarer Vidar Lind Iversen til Dagbladet.

Gjengleder medsiktet

Det var i mai 2012 en mann i slutten av 20-åra ble skutt på Furuset i Oslo. I går ble en mann (28), som politiet anser som leder av gjengen Young Bloods, varetektsfengslet i fire uker, siktet for samme drapsforsøk. 28-åringen ble utlevert fra Marokko og fengslet i Norge.

- Årsaken til den nye siktelsen er en kombinasjon av utleveringen fra Marokko og nye bevis vi ønsker å få sjekket ut, sier politiadvokat Nina Bakken til Dagbladet.

Hun ønsker ikke å utdype hvilke bevis det er snakk om, men sier politiet vil gjennomføre nye undersøkelser av informasjonen og utelukker ikke flere siktelser i saken.

Hun vil begjære tre ukers varetektsfengsling med brev- og besøkskontroll for den tidligere B-gjengprofilen i 30-åra. Mannen var selv inne til avhør i går, og er kjent med de nye opplysningene politiet har fått i saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer