Tidligere B-gjengprofil siktet for drapsforsøk

Må møte i retten i dag for drapsforsøk i 2012.

BLODSPOR: I dette området på Furuset ble en mann skutt flere ganger natt til 18. mai 2012. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
BLODSPOR: I dette området på Furuset ble en mann skutt flere ganger natt til 18. mai 2012. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

En mann i 30-åra, tidligere kjent som profil i B-gjengen, må i dag møte i retten, siktet for et drapsforsøk i 2012.

- Han erkjenner ikke straffskyld i saken. Han har ikke vært siktet i saken tidligere, men stiller i saken i dag, sier mannens forsvarer Vidar Lind Iversen til Dagbladet.

Gjengleder medsiktet

SIKTET: Den tidligere B-gjengprofilen er straffedømt en rekke ganger. Nå er han siktet for et sju å gammelt drapsforsøk. Foto: Politiet
SIKTET: Den tidligere B-gjengprofilen er straffedømt en rekke ganger. Nå er han siktet for et sju å gammelt drapsforsøk. Foto: Politiet Vis mer

Det var i mai 2012 en mann i slutten av 20-åra ble skutt på Furuset i Oslo. I går ble en mann (28), som politiet anser som leder av gjengen Young Bloods, varetektsfengslet i fire uker, siktet for samme drapsforsøk. 28-åringen ble utlevert fra Marokko og fengslet i Norge.

- Årsaken til den nye siktelsen er en kombinasjon av utleveringen fra Marokko og nye bevis vi ønsker å få sjekket ut, sier politiadvokat Nina Bakken til Dagbladet.

Hun ønsker ikke å utdype hvilke bevis det er snakk om, men sier politiet vil gjennomføre nye undersøkelser av informasjonen og utelukker ikke flere siktelser i saken.

Hun vil begjære tre ukers varetektsfengsling med brev- og besøkskontroll for den tidligere B-gjengprofilen i 30-åra. Mannen var selv inne til avhør i går, og er kjent med de nye opplysningene politiet har fått i saken.

Flere gjenger involvert

Ifølge Dagbladets opplysninger skal de to siktede tidligere ha vanket sammen, før det oppsto en konflikt mellom dem.

KONFLIKT: Dagbladet skrev en rekke saker om den blodige gjengkonflikten i 2012 og 2013. Den innebar blant annet drapsforsøket der to gjengprofiler nå er siktet. Faksimile: Dagbladet
KONFLIKT: Dagbladet skrev en rekke saker om den blodige gjengkonflikten i 2012 og 2013. Den innebar blant annet drapsforsøket der to gjengprofiler nå er siktet. Faksimile: Dagbladet Vis mer

Utgangspunktet skal blant annet ha vært et forsøk fra B-gjengen på å etablere seg på Holmlia, der Young Bloods har sitt utspring fra.

Mannen som ble skutt på Furuset i 2012 var en da 28 år gammel mann som i flere år har vært en sentral person i gjengmiljøene i Oslo.

Dagbladet fikk den gangen opplyst at 28-åringen skal ha blitt skutt med et haglegevær. Noen år forut for skytingen oppfattet politiet den fornærmede mannen som en av to ledere i «Furuset Bad Boys». Grupperingen talte rundt 14 menn, de fleste norskpakistanere i 20-åra, som hadde nære bånd til B-gjengen men som opererte delvis på egen hånd.

Politiet mente den gang at skyteepisoden ikke var tilfeldig.

Domfelt en rekke ganger

Mannen som framstilles for varetektsfengsling seinere i dag, har begynt i sivil jobb etter å ha vært kjent som en sentral skikkelse i gjengmiljøet, og den siste dommen mot ham er fra noen år tilbake.

Han er tidligere domfelt en rekke ganger, blant annet for kidnapping, vold og oppbevaring av våpen.

Han er også dømt for grovt heleri etter mafiaparagrafen.