Tidligere Bandidos-sjef hadde flere skudd i magasinet da han ble pågrepet i «Onkel Skrue»s garasje

Fengslet i fire nye uker med brev- og besøksforbud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I formiddag møtte den tidligere Bandidos-lederen Lars Harnes (47) i retten for å bli refengslet, etter at han i går ble siktet for å ha planlagt et drap.

Nå har retten bestemt at han varetektsfengsles i fire uker med brev-, medie- og besøksforbud fram til 17. september 2015, slik politiadvokat Ane Evang ba om. 

Det kommer fram i kjennelsen skrevet av dommerfullmektig Marianne Klausen. 

Politiet mener Harnes i samarbeid med en eller flere andre planla å drepe Imran «Onkel Skrue» Saber, en kjent profil blant annet fra store, tidligere narkosaker, etter at han ble pågrepet bevæpnet og maskert i hans garasjeanlegg i juli. 

De skriver at han hadde flere skudd i magasinet på våpenet han bar, da han ble tatt i garasjeanlegget til Saber. På våpenet var en påmontert lyddemper.

Retten skriver at det er fare for at Harnes ville forspillet bevis, hadde han sluppet ut. 

Selv nekter Harnes straffskyld. Han har så langt ikke forklart seg om noen av siktelsespunktene. 

- Pågående etterforskning Politiet mener han kom seg til garasjeanlegget på en stjålet scooter. 

«Retten har ved vurderingen lagt særlig vekt på hvor Harnes ble pågrepet, fremkomstmiddel, hvilket bekledning han hadde på seg, at han var i besittelse av en pistol påmontert lyddemper og med flere skudd i magasinet», heter det i kjennelsen. 

- Det var ingen tilfeldighet at han ble pågrepet i garasjeanlegget. Det er var på bakgrunn av en pågående narkoetterforskning rundt andre personer. Jeg vil ikke gå inn på detaljer rundt pågripelsen, sier politiadvokat Ane Evang til Dagbladet. 

Det er derfor politiadvokaten ønsket lukkede dører i dag, hvilket medførte at pressen ikke fikk være til stede da retten behandlet saken.

- Det er fordi vi ikke har helt oversikt over hvem som er involvert i denne saken. Om detaljene kommer fram i mediene, så vil det kunne påvirke framtidige vitneavhør, sier hun. 

- Surret tape Hun vil ikke kommentere om avisa VGs kilder har rett når de sier at 47-åringen hadde på seg latekshansker og hadde surret tape rundt håndleddene for å dekke overgangen fra nylon, som han skal ha hatt på resten av kroppen.  

- Det var spesielt, det han hadde på seg. Hva det var, vil jeg ikke gå inn på. Men vi mener at bekledningen tilsier at han ønsket å unngå å etterlate DNA-spor på stedet, sier hun til Dagbladet. 

Hun ønsker heller ikke å kommentere hvor mange mennesker de mener kan ha tilknytning til saken, som ennå kan være på frifot. 

Harnes' advokat, Anja K. Hellander, mente det ville være tungt for Harnes å bli fengslet med brev-, medie- og besøksforbud i fire uker. Han har allerede sittet inne i fire uker, da politiet mente det var gjentakelsesfare etter pågripelsen i garasjen.

- Han har begjært seg løslatt. Hvis politiet får medhold i ønsket, så betyr det i praksis at han blir sittende på Ila på en avdeling som i utgangspunktet er en isolasjonsavdeling. Det skjer da til tross for at politiet ikke ber om isolasjon. Det er vanskelig for alle å være der, det er det tristeste stedet som finnes, sa hun til Dagbladet etter fengslingsmøtet i formiddag. 

- Trist - Det er helt nederst i kjelleren; for å komme deg dit må du gå så langt at du ikke vet hvor du er lenger. Det er gitter... Det er trist. Det er i alle fall min mening, sa hun.

Til dette,skriver retten i sin kjennelse at fengselsmyndigheten og politiet følger opp med de tiltak som anses som nødvendige. 

Lars Harnes valgte å ikke forklare seg under dagens rettsmøte. 

- Han meddelte at han ikke erkjenner straffskyld. Han vil nok forklare seg, «bare ikke nå», sier han, gjenga hun.  

Politiet knytter siktelsen mot Harnes til massepågripelsen de foretok mandag denne uka. Blant annet Nokas-dømte Metkel Betew er blant de siktede etter aksjonen, der mellom 10 og 20 personer ble pågrepet.

LES SAKEN: Stor politiaksjon mot tungt kriminelt miljø i Oslo. Pågrepet mellom 10 og 20 personer.

LES OGSÅ: Juli 2013: Bandidos-sjef sier han vil bli katolikk og teolog.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram