Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tidligere barnehjemsbarn får millionerstatning

Kristiansund kommune utbetaler 18 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

41 tidligere barnehjemsbarn er trodd på at de ble utsatt for overgrep og omsorgssvikt i Kristiansund. Nå betaler kommunen ut til sammen 18 millioner kroner i erstatning.

46 tidligere barnehjemsbarn har søkt ordningen, fem har fått avslag fordi de faller utenom vedtektene, og 41 har fått innvilget søknaden, skriver Tidens Krav.

- Utbetalingene varierer fra 150 000 kroner og opp til 750 000 kroner per person, sier kommunalsjef Karl Kjetil Skuseth i Kristiansund.

Saken dreier seg om en rekke tilfeller av omsorgssvikt og seksuelt misbruk av barn som bodde på det offentlige barnehjemmet på Tollåsenga i Kristiansund på 50-, 60- og 70-tallet. Saken ble første gang offentlig kjent i 2006.

Mange har samtidig søkt om Stortingets billighetserstatning, som er en statlig erstatning for tidligere barnehjemsbarn uansett hvor de bor i landet. De som har fått innvilget begge disse søknadene, får den kommunale erstatningen avkortet.


(NTB)Utforsk andre nettsteder fra Aller Media