Tidligere Bellona-medarbeider stemplet som agent

Bellona krever hjelp fra Brende.

REAGERER: Russiske myndigheter har stemplet tidligere Bellona-medarbeideren Vladimir Slivjak og hans organisasjon Ecodefense som hemmelige agenter, opplyser Bellona.

Daglig Leder i Bellona Nils Bøhmer sier denne saken viser at Russland under Vladimir Putin tar nok et langt steg tilbake i retning av knebling av organisasjonslivet som man opplevde under Sovjet-tiden. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
REAGERER: Russiske myndigheter har stemplet tidligere Bellona-medarbeideren Vladimir Slivjak og hans organisasjon Ecodefense som hemmelige agenter, opplyser Bellona. Daglig Leder i Bellona Nils Bøhmer sier denne saken viser at Russland under Vladimir Putin tar nok et langt steg tilbake i retning av knebling av organisasjonslivet som man opplevde under Sovjet-tiden. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Russiske myndigheter har stemplet tidligere Bellona-medarbeideren Vladimir Slivjak og hans organisasjon Ecodefense som hemmelige agenter, opplyser Bellona.

Daglig Leder i Bellona Nils Bøhmer sier denne saken viser at Russland under Vladimir Putin tar nok et langt steg tilbake i retning av knebling av organisasjonslivet som man opplevde under Sovjet-tiden.

- Bellona krever nå at utenriksminister Børge Brende tar opp denne saken med russiske myndigheter snarest, sier Bøhmer i en pressemelding.

- Norske myndigheter kan ikke tillate at sivilsamfunnet i Russland forvitrer ytterligere i skyggen av Ukraina-krisen, advarer Bøhmer.

Dette er første miljøorganisasjon som blir betegnet hemmelige agenter, og første NGO som blir innrapportert av justisdepartementet etter en lovendring trådte i kraft den 4. juni. Ifølge Bellona er NGO-ene tidligere blitt oppfordret til å registrere seg selv, men den nye loven åpner for at Justisdepartementet kan registrere hvem de vil som hemmelige agenter uten at organisasjonene kan gjøre noe med dette.

Slivjak er en av Russlands mest kjente miljøvernere. Ecodefense har også en stor tilhengerskare både i Russland og i Vesten, understreker Bellona.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer