FRIGITT: Politiet friga i dag navnene på de to som omkom da en motorsykkel og en bil kolliderte på E134 ved Grinde i Tysvær kommune søndag ettermiddag.  De to var Astrid Ljones Fjærestad, 47 år fra Arna og Åslaug Ljones Løklingholm, 45 år fra Arna. Foto: Kjell Bua / NTB scanpix
FRIGITT: Politiet friga i dag navnene på de to som omkom da en motorsykkel og en bil kolliderte på E134 ved Grinde i Tysvær kommune søndag ettermiddag. De to var Astrid Ljones Fjærestad, 47 år fra Arna og Åslaug Ljones Løklingholm, 45 år fra Arna. Foto: Kjell Bua / NTB scanpixVis mer

Tidligere Bergens-ordfører mistet døtrene i MC-ulykka

Astrid (47) og Åslaug (45) omkom etter ulykke i Tysvær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Astrid Ljones Fjærestad, 47 år fra Arna og Åslaug Ljones Løklingholm, 45 år fra Arna, omkom etter gårsdagens kollisjon mellom en personbil og motorsykkel på E134 ved Grinde i Tysvær kommune i Rogaland, melder Haugaland og Sunnhordland politidistrikt i en pressemelding.

Begge to etterlater seg ektemenn og barn, skriver Bergensavisen.

De to er døtrene til Ingmar Ljones (70), som har en lang karriere bak seg som KrF-politiker. Han har blant annet vært mangeårig bystyrerepresentant og ordfører i Bergen kommune. Han har også sitter på Stortinget i to perioder fra 2001 til 2009, skriver Bergens Tidende.

Astrid Ljones Fjærestad var assisterende rådmann i Kvam, mens søsteren Åslaug Ljones Løklingholm var ergoterapeut og jobbet i Bergen kommune, skriver avisa.

- Det er to familier som er kraftig rammet av dette, sier operasjonsleder Håkon Tornes til BA.

Lensmann i Tysvær, Racin Tjøsvoll, sier til Dagbladet at pårørendes familie får tilbud om oppfølging i Hordaland.

Siktet for uaktsom kjøring Det var like etter klokka 17 søndag fikk politiet inn en rekke meldinger om en trafikkulykke på E134 ved Grinde i Tysvær kommune.

Det ble fort konstatert at det dreide seg om en møteulykke mellom en bil og en motorsykkel. Både passasjer og fører av motorsykkelen døde i ulykka.

Tjøsvoll sier til Dagbladet at saken fortsatt er under etterforskning.

- Vi foretar avhør i dag. Samtidig er Statens vegvesens ulykkesgruppe på stedet og foretar åstedsarbeid, sier han.

Føreren av ulykkesbilen er formelt siktet for uaktsom kjøring etter Veitrafikklovens paragraf 3.

- Bilsjåføren er siktet for uaktsomhet for å ivareta hans rettigheter. Det er tatt prøver av ham, og førerkortet hans er beslaglagt. Det er ikke mistanke om at han har kjørt i påvirket tilstand, sier politiets operasjonsleder Håkon Tornes til NTB.

Kom over i feil kjørebane Det var en familie som satt på i bilen, disse blir tatt hånd om av et kriseteam. Klokken 19.20 var veien fortsatt stengt, og Tornes. Veien ble gjenåpnet like før klokka ti søndag kveld.

- Passasjerene som satt i bilen har blitt fulgt opp av helsevesenet lokalt, sier Tjønsvoll til Dagbladet.

Spor og forklaringer tyder på at bilen har kommet over i motsatt og truffet motorsykkel, opplyste Haugaland og Sunnhordland politidistrikt tidligere i dag.

Tillatt hastighet på stedet er 60 kilometer i timen.

Politiet tilkalte Ulykkesgruppa til Statens vegvesen og krimteknikere etter ulykka.