Tidligere Bergens-ordfører mistet døtrene i MC-ulykka

Astrid (47) og Åslaug (45) omkom etter ulykke i Tysvær.

FRIGITT: Politiet friga i dag navnene på de to som omkom da en motorsykkel og en bil kolliderte på E134 ved Grinde i Tysvær kommune søndag ettermiddag.  De to var Astrid Ljones Fjærestad, 47 år fra Arna og Åslaug Ljones Løklingholm, 45 år fra Arna. Foto: Kjell Bua / NTB scanpix
FRIGITT: Politiet friga i dag navnene på de to som omkom da en motorsykkel og en bil kolliderte på E134 ved Grinde i Tysvær kommune søndag ettermiddag. De to var Astrid Ljones Fjærestad, 47 år fra Arna og Åslaug Ljones Løklingholm, 45 år fra Arna. Foto: Kjell Bua / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Astrid Ljones Fjærestad, 47 år fra Arna og Åslaug Ljones Løklingholm, 45 år fra Arna, omkom etter gårsdagens kollisjon mellom en personbil og motorsykkel på E134 ved Grinde i Tysvær kommune i Rogaland, melder Haugaland og Sunnhordland politidistrikt i en pressemelding.

Begge to etterlater seg ektemenn og barn, skriver Bergensavisen.

De to er døtrene til Ingmar Ljones (70), som har en lang karriere bak seg som KrF-politiker. Han har blant annet vært mangeårig bystyrerepresentant og ordfører i Bergen kommune. Han har også sitter på Stortinget i to perioder fra 2001 til 2009, skriver Bergens Tidende.

Astrid Ljones Fjærestad var assisterende rådmann i Kvam, mens søsteren Åslaug Ljones Løklingholm var ergoterapeut og jobbet i Bergen kommune, skriver avisa.

- Det er to familier som er kraftig rammet av dette, sier operasjonsleder Håkon Tornes til BA.

Lensmann i Tysvær, Racin Tjøsvoll, sier til Dagbladet at pårørendes familie får tilbud om oppfølging i Hordaland.

Siktet for uaktsom kjøring Det var like etter klokka 17 søndag fikk politiet inn en rekke meldinger om en trafikkulykke på E134 ved Grinde i Tysvær kommune.

Det ble fort konstatert at det dreide seg om en møteulykke mellom en bil og en motorsykkel. Både passasjer og fører av motorsykkelen døde i ulykka.

Tjøsvoll sier til Dagbladet at saken fortsatt er under etterforskning.

- Vi foretar avhør i dag. Samtidig er Statens vegvesens ulykkesgruppe på stedet og foretar åstedsarbeid, sier han.

Føreren av ulykkesbilen er formelt siktet for uaktsom kjøring etter Veitrafikklovens paragraf 3.

- Bilsjåføren er siktet for uaktsomhet for å ivareta hans rettigheter. Det er tatt prøver av ham, og førerkortet hans er beslaglagt. Det er ikke mistanke om at han har kjørt i påvirket tilstand, sier politiets operasjonsleder Håkon Tornes til NTB.

Kom over i feil kjørebane Det var en familie som satt på i bilen, disse blir tatt hånd om av et kriseteam. Klokken 19.20 var veien fortsatt stengt, og Tornes. Veien ble gjenåpnet like før klokka ti søndag kveld.

- Passasjerene som satt i bilen har blitt fulgt opp av helsevesenet lokalt, sier Tjønsvoll til Dagbladet.

Spor og forklaringer tyder på at bilen har kommet over i motsatt og truffet motorsykkel, opplyste Haugaland og Sunnhordland politidistrikt tidligere i dag.

Tillatt hastighet på stedet er 60 kilometer i timen.

Politiet tilkalte Ulykkesgruppa til Statens vegvesen og krimteknikere etter ulykka.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer