Tidligere biskop (77) erkjenner overgrep mot barn

Mormonen Carl Johnson ble arrestert onsdag forrige uke.

MORMONKIRKEN: Kirkesamfunnet har hovedsete i Salt Lake City i Utah, samme sted hvor overgrepene skal ha funnet sted. Foto: LouieLea / Shutterstock / NTB
MORMONKIRKEN: Kirkesamfunnet har hovedsete i Salt Lake City i Utah, samme sted hvor overgrepene skal ha funnet sted. Foto: LouieLea / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Carl Johnson, tidligere ordfører og biskop ved kirkesamfunnet Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige i den amerikanske delstaten Utah, ble forrige uke arrestert for å ha seksuelt forgrepet seg på flere barn.

77-åringen ble arrestert i byen West Bountiful nær Salt Lake City onsdag 7. september og er siktet for sju tilfeller av overgrep mot minst tre barn, ifølge The Washington Post.

Johnson skal ifølge avisa ha erkjent å ha forgrepet seg på tre barn tilbake i 1985, 1993 og 1996, og innrømmer samtidig at det kan være opp mot seks ofre totalt - hvor den yngste skal ha vært bare to år gammel.

Hadde tillitsposisjon overfor barna

Noen av overgrepene skal ha funnet sted mens Johnson var ordfører i byen West Bountiful.

Det er fortsatt ikke tatt ut noen tiltale.

Kirkesamfunnet ble etablert i 1830 og har sitt hovedsete i Salt Lake City i Utah. Medlemmene kalles mormoner.

Ifølge KUTV-TV skal politiet ha vært i kontakt med tre ofre som var mellom fem og tolv år gamle da de skal ha blitt misbrukt. 77-åringen skal på den tiden ha hatt en tillitsposisjon overfor barna.

Innrømmer seksuelle lyster

Den tidligere biskopen skal ha uttalt i avhør at han store deler av livet har hatt problemer med å kontrollere sine seksuelle lyster.

Johnson sitter nå i varetekt uten mulighet for kausjon, ifølge Davis-politiets register, som er offentlig tilgjengelig.

STORBRANN: Svalbardposten skriver at voldsomme flammer kunne sees over store deler av Longyearbyen. Video: Une Søreide Vis mer

Kirkesamfunnet, hvor 77-åringen tidligere var biskop, sier i en uttalelse at de ser på anklagene som alvorlige og svært urovekkende:

- Jesu Kristi Kirke av De Siste Dagers Hellige har ingen toleranse for overgrep av noe slag. De som har en slik atferd har all rett til å bli straffeforfulgt av myndighetene. De vil også miste medlemskap i kirka, sier Sam Penrod, talsperson ved kirkesamfunnet. Davis-politiet ber nå potensielle ofre om å ta kontakt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer