Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tidligere Blackwater-vakt dømt for drap

En tidligere ansatt i det omstridte sikkerhetsselskapet Blackwater er dømt til over tre års fengsel for å ha drept en afghansk mann.

Foto: ALI HAIDER/EPA
Foto: ALI HAIDER/EPA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Retten i den amerikanske delstaten Virginia fant det bevist at Christopher Drotleff (31) og en annen tidligere Blackwater-vakt skjøt mot sivile i Kabul i 2009.

To afghanske menn ble drept i hendelsen. Drottleff er nå dømt for uaktsomt drap på en av dem. Straffeutmålingen for den andre sikkerhetsvakten vil skje senere denne måneden.

De tiltaltes advokater har argumentert med at vaktene åpnet ild mot en bil i den afghanske hovedstaden fordi de var truet. Aktor mener på sin side at de to amerikanerne var påvirket av alkohol og at de skjøt mot bilen idet den var på vei bort fra dem.

(NTB)

DØMT: Amerikaneren Christopher Drotleff. her sammen med sin kone på vei inn i retten i Norfolk. Foto: The Virginian-Pilot, Steve Earley/AP
DØMT: Amerikaneren Christopher Drotleff. her sammen med sin kone på vei inn i retten i Norfolk. Foto: The Virginian-Pilot, Steve Earley/AP Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media