Tidligere britisk statsminister trukket inn i overgrepsetterforskning

Skal ha skjedd på 70-tallet.

DØDE I 2005: Tidligere statsminister sir Edward Heath døde for ti år siden. Foto: Reuters / NTB Scanpix
DØDE I 2005: Tidligere statsminister sir Edward Heath døde for ti år siden. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Avdøde Sir Edward Heath, som var statsminister i Storbritannia på 70-tallet, er trukket inn i en britisk etterforskning etter påstander om at han var involvert i overgrep mot barn.

Det britiske politiets særskilte etterforskningsorgan (IPCC) opplyste mandag at de vil undersøke en påstand fra en pensjonert politimann, som hevdet at Heath var involvert i overgrep mot barn. IPCC gransker politiets håndtering av disse påstandene på 90-tallet.

Sir Edward Heath var tidligere leder for De konservative, og satt som statsminister fra 1970 til 1974. Han døde i 2005.

Ifølge politimannen ble politiet nødt til å droppe tiltalen mot en person som var mistenkt for overgrep mot barn i 1990-årene, da han truet med å avsløre at Sir Edward Heath var involvert, opplyser en talsmann for IPCC.

Undersøkelsene pågår side om side med en stor, dommer-ledet gransking om overgrep i britiske institusjoner som BBC. Britisk politi etterforsker 1.400 personer som mistenkes for å ha begått seksuelle overgrep mot mindreårige. Flere hundre av dem er kjendiser. Saken som er under opprulling strekker seg hele 50 år bakover i tid.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer