Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tidligere CIA-analytiker: - Respekter bin Laden eller dø

En tidligere analytiker i CIA sa søndag at USA må respektere Osama bin Laden for å unngå at flere amerikanere blir drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Inntil vi respekterer ham, vil vi fortsette å dø i antall som trolig er unødvendig, sa den tidligere CIA-analytikeren Michael Scheuer på CBS-programmet «60 Minutes» søndag.

Scheuer snakket for første gang etter at han for noen måneder siden rystet Washington med boka «Imperial Hubris: Why the West is Losing the War on Terror».

Scheuer skrev boka anonymt, med tillatelse fra CIA.

Han sluttet i sin jobb som analytiker i CIA fredag, og avslørte deretter sin identitet.

På CBS-programmet søndag sa Scheuer at bin Laden er «en stor mann i den betydning at han har påvirket historiens gang».

- Jeg tror våre ledere i løpet av det siste tiåret har gjort det amerikanske folk en bjørnetjeneste... og fortsetter å karakterisere Osama bin Laden som en bølle og gangster, sa Scheuer, som beskrev bin Laden som en rasjonell og stor fiende.

Under programmet søndag sa Scheuer at bin Laden er farligere nå enn noen gang tidligere, fordi han kan ta i bruk kjernefysiske våpen dersom han har tilgang til det, i religionens navn.

(NTB)

MICHAEL SCHEUER: Den tidligere CIA-analytikeren (til høyre i bildet) blir intervjuet av Steve Kroft i TV-programmet «60 Minutes» på CBS.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media