Tidligere CIA-sjef: Trump har svekket amerikansk sikkerhet

Tidligere CIA-sjef Michael Hayden mener Donald Trump hjelper terrorgruppa IS ved å støtte opp under deres verdensbilde.

PÅ HJEMMEBANE: Republikanernes presidentkandidat Donald Trump (69) under en pressekonferanse hjemme i Trump Tower på Manhattan tidligere i dag. Foto: REUTERS/Carlo Allegri
PÅ HJEMMEBANE: Republikanernes presidentkandidat Donald Trump (69) under en pressekonferanse hjemme i Trump Tower på Manhattan tidligere i dag. Foto: REUTERS/Carlo Allegri Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Den jihadistiske narrativen er at det er et evig fiendskap mellom islam og den moderne verden. Så når Trump snakker om at de alle hater oss, bruker han deres narrativ. Han mater rekrutteringsvideoene deres med materiale, sa Mihael Hayden ifølge The Guardian.

Hayden er tidligere sjef i CIA og National Security Agency (NSA). Kommentarene kom under et foredrag ved den pågående litteraturfestivalen Hay-festival i Wales.

Trumps uforsonlige tone overfor muslimer har vært en rød tråd igjennom hele valgkampen hans. Han har blant annet foreslått å nekte alle verdens 1,6 milliarder muslimer innreise til USA.

I mars leste han opp sangteksten «The Snake» av Al Wilson under et folkemøte om innvandring i Ohio.

Teksten handler om en kvinne som tar med seg en skadet slange hjem og pleier den, hvorpå den biter henne etter at den har blitt frisk. Teksten skulle fungere som en allegori til å ta imot muslimske innvandrere.

Vesten i kryssilden Donald Trump var bare en av flere emner den tidligere CIA-sjefen var innom under festivalforedraget sitt. Han snakket også blant annet om Edward Snowden og de nye poersonvernsutfordringene sosiale medier bringer med seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer