Tidligere DnB-sjef leder DnB NOR-granskingen

- Kan ikke se at jeg er inhabil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Styreleder Finn Hvistendahl i Kredittilsynet har overtatt ansvaret for innsidegranskingen av DnB NOR. Det er et selskap han kjenner bedre enn de fleste.

Hvistendahl var konsernsjef i DnB mellom 1991 og 1998, men er selv ikke i tvil om at han er habil til å behandle DnB NOR-saken i Kredittilsynets styre.

- Jeg kan ikke se at jeg er inhabil fordi jeg for ti år siden ledet et av selskapene som i dag inngår i DnB NOR, sier Hvistendahl til NTB.

Han mottar fremdeles pensjon fra selskapet som nå er under gransking for innsidehandel i forbindelse med regjeringens redningspakke for banknæringen.

- Men pensjonen utbetales på vilkår som er fastsatt for lenge siden og som ikke kan endres, sier han.

- Betrakter du DnB NORs konsernsjef Rune Bjerke eller statsminister Jens Stoltenberg som personlige venner?

- Nei, jeg kjenner dem så vidt profesjonelt. Jeg satt riktignok i Statoil-styret sammen med Rune Bjerke, men vår kontakt er ikke av en slik karakter at jeg er inhabil, sier Hvistendahl.

Etter at KrF-leder Dagfinn Høybråten reiste spørsmål ved habiliteten til Kredittilsynets direktør Bjørn Skogstad Aamo, trakk han seg fra behandlingen av DnB NOR-saken og kunngjorde at den aktuelle tilsynsavdelingen i stedet skal rapportere direkte til styret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.