Tidligere dommer tror Northug får 40 dagers fengselsstraff

Han vil også få tilbud om å sone hjemme med elektronisk fotlenke.

KAN FORVENTE STRAFF: Petter Northug (28) har innrømmet at han fyllekjørte, stakk av fra åstedet og kjørte for fort ulykkesnatta i helga. Det vil normalt lede til en tilståelsesdom, som tidligere dommer Anders Wyller anslår vil være på 40 dagers fengsel. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KAN FORVENTE STRAFF: Petter Northug (28) har innrømmet at han fyllekjørte, stakk av fra åstedet og kjørte for fort ulykkesnatta i helga. Det vil normalt lede til en tilståelsesdom, som tidligere dommer Anders Wyller anslår vil være på 40 dagers fengsel. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): - Det er mye vi ikke vet her. Men ut fra min erfaring med slike saker anslår jeg at Northug får 40 dagers straff, sier advokat Anders Wyller i Advokatfirmaet Harris til Dagbladet.

Wyller har tre års erfaring som dommerfullmektig ved Nordhordland tingrett, og har ledet en rekke rettssaker som har endt i dom for promillekjøring.

- Bare promillekjøringen vil normalt gi en straff på mellom 21 og 36 dager. I tillegg har han innrømmet å ha stukket av og kjørt for fort. Da blir straffen strengere, sier advokaten.

Han understreker at det virker formildende at Northug har tilstått alt overfor politiet.

- Saken avgjøres da normalt som en tilståelsesdom. Det gir reduksjon i straffen, sier Wyller.

Over 1,2 Ubetinget fengselsstraff skal gis i alle tilfeller der promillen har vært over 1,2, i henhold til nylig reviderte paragraf 31 i vegtrafikkloven. Ut fra Northugs egne utsagn om hvor beruset han var ulykkesnatta da han vraket sin Audi på Byåsen i Trondheim, er det rimelig å anta at promillen lå godt over dette.

Soningen kan komme i konflikt med Northugs trenings- og konkurranseopplegg. Nylig har den voldsdømte Kongsvinger-spissen Bajram Ajeti varslet at han vil søke om soningsutsettelse for å unngå at fengselsoppholdet går ut over KIL-kampene denne sesongen. Utfallet er så langt usikkert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer