Tidligere dømt for hasj-millioner og AG3-kjøp

Norskpakistanske hovedmenn i dagens hasj-opprulling har vært regnet som kriminelt «familieforetak» siden 1990-tallet.

GJORDE BESLAG: Politiet skal blant annet ha gjort interessante funn i to Lime-butikker i Oslo i dagens aksjon. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
GJORDE BESLAG: Politiet skal blant annet ha gjort interessante funn i to Lime-butikker i Oslo i dagens aksjon. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Flere personer i samme norskpakistanske familie regnes som de mest sentrale siktede i den store hasj-saken som nå er under opprulling i Oslo, etter det Dagbladet erfarer. En far (53) og noen av hans sønner er blant de pågrepne.

Totalt er rundt 20 personer pågrepet i aksjonen der over hundre politifolk i dag deltok, men de fleste av de siktede er av etterforskerne regnet som underordnet påståtte hovedmenn fra den aktuelle familien. Politiet har i de mange ransakingene i dag beslaglagt betydelige mengder hasj, store kontantbeløp flere ulike steder og et skarpladd våpen.

Politiet mener narkonettverket har utnyttet tenåringer til omfattende hasjsalg på gata på den sentrale østkanten i Oslo, blant annet ved Grønland torg og t-banestasjonene på Helsfyr og Ensjø. I tillegg skal noe av narkotikaen ha blitt solgt direkte fra leiligheter i området.Politiet ville i kveld ikke kommentere de enkelte siktede eller den antatte rollefordelingen.

Advokatfirmaet Elden representer et av familiemedlemmene som er siktet, en 31 år gammel norskpakistaner.

- Han har foreløpig ikke fått noen siktelse med noen konkrete opplysninger om hva anklagene går ut på, og vi har gjennom flere timer ikke lykkes å nå noen ansvarlige i oslopolitiet på telefon, så vi vet lite, sa forsvarer John Christian Elden til Dagbladet i 16-tida.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer