Tidligere dømt for vold

Siktede (23) fremstilles for varetekstfengsling i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mannen som er siktet for å ha slått ned Ali Farah  i Sofienbergparken, skal være voldsdømt tidligere, skriver VG.

Mannen, som har innrømmet i avhør at det var han som slo Farah, skal ha slått og sparket en trikkekontrollør da han ble stoppet på 13-trikken uten gyldig billett i februar 2005.

Han ble i januar i fjor dømt til 21 dagers fengsel for  for å ved vold ha hindret en offentlig tjenestemann.

Mannens advokat Tor Erling Staff sier han erkjenner forholdet, men vil ikke gå nærmere inn på hva som er sagt i avhør.

Mannen fremstilles for varektektsfengsling i dag.

Siktede er 23 år gammel og opprinnelig fra Ghana.

Det var på mandag at Farah ble slått ned. Han ba siktede, som spilte fotball i nærheten, om å ta hensyn til at det var små barn i parken. Farah var i Sofienbergparken sammen med samboeren Kohinoor og deres sju måneder gamle datter.

Saken har fått mye oppemerksomhet fordi ambulansepersonellet som kom til, nektet å ta Farah med seg og kalte ham «Ditt svin» og  «Toget har gått for deg».

Ullevål sykehus har i ettertid lagt seg flate og innrømmer at det ble gjort feilvurderinger.

TIDLIGERE DØMT: Mannen som er siktet for vold mot Ali Haji Mohamed Farah i Sofienbergparken mandag, skal tidligere være siktet for vold. Han fremstilles for varetektsfengsling i dag. Foto: CAROLINE DREFVELIN
TIDLIGERE DØMT: Mannen som er siktet for vold mot Ali Haji Mohamed Farah i Sofienbergparken mandag, skal tidligere være siktet for vold. Han fremstilles for varetektsfengsling i dag. Foto: CAROLINE DREFVELIN Vis mer