DOM: Mannen, som tidligere er domfelt for drap og seksuallovbrudd, er nå dømt for å ha forgrepet seg mot sine egne barnebarn. Han anket dommen på stedet. Illustrasjonsfoto: Torill Josefsen / Scanpix
DOM: Mannen, som tidligere er domfelt for drap og seksuallovbrudd, er nå dømt for å ha forgrepet seg mot sine egne barnebarn. Han anket dommen på stedet. Illustrasjonsfoto: Torill Josefsen / ScanpixVis mer

Tidligere dømt for voldtekt og drap. Nå er han dømt for overgrep mot sine egne barnebarn

Anket dommen på stedet.

(Dagbladet): En mann er i Alta tingrett dømt til fem års fengsel for overgrep mot sine egne barnebarn på henholdsvis tre og fem år. Det bekrefter aktor Ronny Jørgensen overfor iFinnmark i dag.

- Han ble dømt til fem års fengsel av tingretten og er nå varetektsfengslet i fire uker, sier han.

Avisa siterer videre fra dommen:

«Denne saken omhandler alvorlige seksuelle overgrep ovenfor svært unge jenter. Domfelte er bestefaren til de fornærmede. Han utviklet et nært tillitsforhold til de fornærmede da de bodde i samme hus, et sted hvor de fornærmede skal føle seg trygge, da overgrepene fant sted. Retten finner at disse omstendighetene i sterk grad trekker i skjerpende retning og får betydning for straffeutmålingen».

Mannen er også dømt til å betale 150 000 kroner i oppreisning til de fornærmede.

Samtidig trekker det i formildende retning at det har tatt lang tid å behandle saken. Anmeldelsen er fra 15. februar 2016.

Hevder sin uskyld

Mannens advokat, Roy Berntsen, sier til Dagbladet at hans klient anket dommen på stedet, og at dommen er anket i sin helhet.

- Han har anket. Han hevder at han er uskyldig, og han vil ha prøvet hele saken - både skyld og straffutmåling, sier han.

Berntsen bekrefter at mannen er tidligere dømt for drap og seksuallovbrudd.

- I dommen så skriver dommeren at de ikke har lagt noe særlig vekt på det i denne saken, men både aktor og bistandsadvokaten har brukt masse ressurser på fortida, sier han.

Fengslingsmøte

Mannen er som nevnt varetektsfengslet i fire uker. Han ble pågrepet mandag, og framstilt for fengsling i dag.

Under fengslingsmøtet skal han ifølge iFinnmark ha forklart at han er uskyldig dømt, og at han vil få helseproblemer som følge av lite bevegelse om han blir fengslet på nytt.