DOM: Mannen, som tidligere er domfelt for drap og seksuallovbrudd, er nå dømt for å ha forgrepet seg mot sine egne barnebarn. Han anket dommen på stedet. Illustrasjonsfoto: Torill Josefsen / Scanpix
DOM: Mannen, som tidligere er domfelt for drap og seksuallovbrudd, er nå dømt for å ha forgrepet seg mot sine egne barnebarn. Han anket dommen på stedet. Illustrasjonsfoto: Torill Josefsen / ScanpixVis mer

Tidligere dømt for voldtekt og drap. Nå er han dømt for overgrep mot sine egne barnebarn

Anket dommen på stedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann er i Alta tingrett dømt til fem års fengsel for overgrep mot sine egne barnebarn på henholdsvis tre og fem år. Det bekrefter aktor Ronny Jørgensen overfor iFinnmark i dag.

- Han ble dømt til fem års fengsel av tingretten og er nå varetektsfengslet i fire uker, sier han.

Avisa siterer videre fra dommen:

«Denne saken omhandler alvorlige seksuelle overgrep ovenfor svært unge jenter. Domfelte er bestefaren til de fornærmede. Han utviklet et nært tillitsforhold til de fornærmede da de bodde i samme hus, et sted hvor de fornærmede skal føle seg trygge, da overgrepene fant sted. Retten finner at disse omstendighetene i sterk grad trekker i skjerpende retning og får betydning for straffeutmålingen».

Mannen er også dømt til å betale 150 000 kroner i oppreisning til de fornærmede.

Samtidig trekker det i formildende retning at det har tatt lang tid å behandle saken. Anmeldelsen er fra 15. februar 2016.

Hevder sin uskyld

Mannens advokat, Roy Berntsen, sier til Dagbladet at hans klient anket dommen på stedet, og at dommen er anket i sin helhet.

- Han har anket. Han hevder at han er uskyldig, og han vil ha prøvet hele saken - både skyld og straffutmåling, sier han.

Berntsen bekrefter at mannen er tidligere dømt for drap og seksuallovbrudd.

- I dommen så skriver dommeren at de ikke har lagt noe særlig vekt på det i denne saken, men både aktor og bistandsadvokaten har brukt masse ressurser på fortida, sier han.

Fengslingsmøte

Mannen er som nevnt varetektsfengslet i fire uker. Han ble pågrepet mandag, og framstilt for fengsling i dag.

Under fengslingsmøtet skal han ifølge iFinnmark ha forklart at han er uskyldig dømt, og at han vil få helseproblemer som følge av lite bevegelse om han blir fengslet på nytt.