Tidligere drapsmistenkt (42) funnet død under pledd

Siktet for vold mot avdød kamerat, nyttårsaften døde han selv på samme adresse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 42 år gammel mann ble nyttårsaften funnet død på en sofa i et hus i Sauda sentrum. Hendelsen har formelt status som et mistenkelig dødsfall, men politiet tror ikke det ligger noe kriminelt bak.

- Dødsfallet ble etter det jeg forstår oppdaget da to bekjente av mannen fant ham på sofaen under et pledd og ringte politiet. Da var det trolig kort tid siden døden inntraff, og kameratene har trolig vært til stede eller i nærheten i tidsrommet det skjedde, opplyser lensmann Bjørn Harding Karlsen i Sauda til Dagbladet.no.

Mennene som fant 42-åringen ringte politiet klokka 20.45.

- Meldingen de ga var litt uklar, men det framgikk at noen kunne være omkommet. Da politipatruljen ankom fant de en mannsperson død i leiligheten, sier operasjonsleder Agnar Austrheim ved Haugaland og Sunnhordaland politidistrikt.

Det har ifølge politiet jevnlig blitt drukket store mengder alkohol i det aktuelle huset, også i går kveld, og de jobber ut fra at 42-åringen kan ha blitt alkoholforgiftet. Lensmannen vil ikke gjøre ytterligere etterforskning før den foreløpige obduksjonsrapporten foreligger i løpet av denne uka.

- Ingenting tyder på at dette dreier seg om noe annet enn et tragisk dødsfall, noe som selvsagt i seg selv opprører lokalsamfunnet, sier Karlsen.

Han bekrefter at den avdøde 42-åringen er samme mann som i september i fjor ble pågrepet etter at en 50 år gammel kamerat av ham ble funnet død. Det skjedde i samme bolig som gårsdagens tragedie.

Politiet fattet mistanke til 42-åringen fordi hans døde venn hadde store ytre skader, men obduksjonen viste senere at dødsårsaken var alkoholforgiftning.

- 42-åringen var inntil han døde i går siktet for legemsfornærmelse etter volden mot mannen som omkom i høst, men det var etter obduksjonen ikke grunn til å tro at voldsutøveren forårsaket 50-åringens død, understreker lensmann Harding Karlsen.

Alle de involverte i de to sakene tilhører ifølge politiet et rusbelastet miljø i Sauda som jenvlig har tilhold i det omtalte huset i sentrum.

Folk som bor i området forteller til Dagbladet.no at politiet i dag plomberte leiligheten etter å ha gjort undersøkelser i bygningen i lengre tid.

<B>TO DØDSFALL:</B> Med mindre enn fire måneders mellomrom ble to kamerater funnet døde i dette huset i Sauda sentrum. Leiligheten brukes ifølge politiet jevnlig av personer i et rusbelastet miljø.