Tidligere elev husker fellesdusjingen med gru: - Helt forferdelig å stå naken og sårbar foran sine mobbere

Støtter mor som protesterer mot at gutter og jenter i seksårsalderen dusjer sammen.

FELLESDUSJING: På Dysjaland skole dusjer guttene og jentene i første klasse sammen. Etter protesten fra mor Alice Frantzen, vil tidligere elev Christina Østhus med sin støtte. Foto: Solabladet/Privat.
FELLESDUSJING: På Dysjaland skole dusjer guttene og jentene i første klasse sammen. Etter protesten fra mor Alice Frantzen, vil tidligere elev Christina Østhus med sin støtte. Foto: Solabladet/Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Småbarnsmoren Alice Franzen har møtt motbør i kommentarfeltene på Facebook etter at hun gikk ut og protesterte mot fellesdusjingen på skolen på Dysjaland i Sola.

Siden slutten av 80-tallet har elever i første klasse dusjet sammen etter svømmetimene - uavhengig av kjønn. Det reagerer Frantzen på.

LES OGSÅ: På denne skolen dusjer gutter og jenter sammen

Nå iler en tidligere elev til for å støtte henne.

«Jeg gikk på Dysjaland og husker med gru da vi måtte dusje sammen med guttene før svømmetimene i 1.klasse på starten av 90-tallet. Hvisking og tisking, blikk og erting som gikk direkte på utseende og kropp! Helt klart at dette kan gjøre skoledagene verre for elever som allerede er utsatt for mobbing. Helt forferdelig å stå naken og sårbar foran sine mobbere. Klart nakne kropper er naturlig, men for meg handler dette om å forebygge mobbing.», skriver Christine Luvise Østhus fra Tjelta i en kommentar til saken på Facebook.

«Storm i et vannglass» Rektor Atle Tanum ønsker ikke å kommentere beskrivelsene til Østhus. Utover dagen i dag har han hatt sitt fulle hyre med å svare på telefoner fra journalister i flere medier om det han selv omtaler som en «storm i et vannglass».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer