ANKEN NEKTES FREMMET: Etter først å ha vunnet, har Bjørn Sagvolden nå tapt sin sak om yrkesskadeerstatning. - Høyesterett har avvist saken, sier den tidligere elitesoldaten  til Dagbladet. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
ANKEN NEKTES FREMMET: Etter først å ha vunnet, har Bjørn Sagvolden nå tapt sin sak om yrkesskadeerstatning. - Høyesterett har avvist saken, sier den tidligere elitesoldaten til Dagbladet. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Tidligere elitesoldat får null i erstatning for skyteepisode i 1983

Bjørn Sagvolden får ikke fremmet sin anke mot Telenor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Høyesterett har avvist saken, sier den tidligere elitesoldaten Bjørn Sagvolden (58).

I forrige uke fikk han den endelige avgjørelsen fra det norske rettsapparatet, i en strid som har pågått i flere årtier. Slik Dagbladet skrev nylig, fikk Sagvolden null erstatning fra dommerne i Borgarting lagmannsrett, etter at samme rett hadde funnet Telenor erstatningsansvarlig for en nesten-drukning og en skyteepisode som Sagvolden opplevde i 1983.

Han var den gangen soldat i Forsvarets spesialkommando (FSK). Fordi Sagvoldens helseplager først ble konstatert da han var ansatt i det som i dag er Telenor, ble dette selskapet adressat for erstatningskravet.

Tidligere har Asker og Bærum tingrett kommet til et helt annet resultat: Der ble Sagvolden tilkjent sju millioner kroner.

Nå har altså Høyesterett satt foten ned for ytterligere sakførsel i Norge. Sagvolden vil ta saken videre til menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg, med påstand om brudd på retten til rettferdig saksgang.
- Strasbourg er eneste farbare vei, sier han til Dagbladet.