Tidligere elitespiller i basket siktet for ransforbund

Blant de pågrepne i samme kompleks som Betew fra Nokas-ranet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag klokka 13 starter de første fengslingsmøtene for personene politiet pågrep i den storstilte politiaksjonen på Østlandet mandag, hvor personer fra det tunge ransmiljøet er representert. Blant dem er Metkel Betew fra Nokas-ranet, to brødre med et langt rulleblad og én tidligere elitespiller i basket.

I går kveld hadde ikke politiet bestemt seg for hvor mange de skulle framstille for varetekt. I dag er de kommet fram til tallet ni. Dermed er det fem personer som ikke blir framstilt for fengsling i denne omgang, men noen skal inn til nye avhør seinere. Politiet mener å ha avverget bestemte ransplaner. I tillegg mener de å ha avverget et drap på Imran Saber, kjent som «Skrue» i de kriminelle miljøene, da Bandidos-profil Lars Harnes ble pågrepet i Sabers garasjeanlegg i juli. - I utgangspunktet var dette en narkotikaetterforskning som har pågått i lang tid. Her har det vært en stor informasjonsmengde som gjør at det også kan bli utvidelser av noen av siktelsene, sier politiadvokat Line Presthus.

Hun ville i Oslo tingrett i dag ikke gå i detaljer om de enkelte siktede.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.