Russland-etterforskningen

Tidligere etterretningssjefer mener Trump blir utnyttet av Putin og er en «fare» for USA

Slår tilbake etter at den amerikanske presidenten anklaget dem for å jobbe på oppdrag for Demokratene.

MØTTES: Russlands president, Vladimir Putin, og USAs president, Donald Trump, møttes under APEC-møtet i Danang i Vietnam lørdag. Foto: Sputnik/Mikhail Klimentyev/Kremlin via REUTERS
MØTTES: Russlands president, Vladimir Putin, og USAs president, Donald Trump, møttes under APEC-møtet i Danang i Vietnam lørdag. Foto: Sputnik/Mikhail Klimentyev/Kremlin via REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Den forrige sjefen for nasjonal etterretning, James Clapper, og den forrige CIA-sjefen, John Brennan, satt søndag side om side i studio hos CNN og kalte USAs president en «fare» for USA, og hevdet at han blir utnyttet av Russland. Det er på ingen måte hverdagskost.

Uttalelsene kommer en dag etter at USAs president, Donald Trump, sa at han trodde på Russlands president, Vladimir Putin, da han overfor Trump nektet for at Russland forsøkte å påvirke det amerikanske valget.

Amerikansk etterretning er på sin side overbevist om at Russland blandet seg inn. Men Trump anklaget lørdag etterretningssjefene jobbet på oppdrag for Demokratene.

- Frikort til Putin

For tida etterforsker også både spesialetterforsker Robert Mueller i FBI og kongress-komiteer om Trump-leiren samarbeidet med russerne om å påvirke valget. Så langt er tre Trump-medarbeidere, deriblant hans tidligere valgkampsjef, Paul Manafort, siktet i etterforskningen.

- For det første omtaler han oss som politiske støttespillere for Demokratene fordi han forsøker å fjerne troverdigheten fra etterretningsvurderingen som ble gjort. Ved ikke å konfrontere temaet direkte og si til Putin: «Vi vet at du er anvarlig for dette», gir han også Putin et frikort, sier Brennan til CNN.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer