Tidligere FBI-agent forsvunnet i Iran

Robert Levinson (59) har ikke gitt livstegn fra seg på fem måneder. Nå vil kona reise til Iran for å lete.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Siste gang Christine Levinson hørte fra mannen var rett før han gikk om bord på flyet som skulle ta ham fra Dubai til Kish-øya i Iran. Dit skulle den tidligere FBI-agenten og privatetterforskeren for å undersøke en smuglersak. Det var 8.mars i år.

Siden har verken familie, venner eller kolleger hørt fra Robert Levinson. Kona nekter å gi opp håpet og planlegger å reise til Iran for å lete etter den savnede ektemannen.

- Jeg er sikker på at han er i live, sier Christine Levinson til nyhetsbyrået AP. I løpet av de fem månedene som har gått har ikke Robert Levinsons navn dukket opp i flypassasjerlister. Heller ikke passet hans er blitt brukt.

Pleide å ringe ofte

Vanligvis pleide den pensjonerte FBI-agenten og sjubarnsfaren å ringe hjem to ganger om dagen når han var ute og reiste, og han sendte ofte tekstmeldinger til barna på mobilen.

Da han ikke ringte hjem dagen etter ankomsten til Iran, ringte Christine Levinson mobiltelefonen hans uten å få svar. Hun la igjen beskjed på telefonsvareren hans. Hun forsøkte også å få tak i ektemannen på hotellet han hadde bodd på i Dubai.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer