BEDRAGERI: Operasjon Silver Ladies er ferdig etterforsket. Det er 48 eldre kvinner som skal ha tapt rundt 41 millioner kroner på investeringer som ikke hadde noe for seg. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
BEDRAGERI: Operasjon Silver Ladies er ferdig etterforsket. Det er 48 eldre kvinner som skal ha tapt rundt 41 millioner kroner på investeringer som ikke hadde noe for seg. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Tidligere forsikringsrådgiver tiltalt for millionbedrageri av 48 eldre kvinner

En tidligere forsikringsrådgiver er tiltalt for grovt bedrageri, grov utroskap og hvitvasking for å ha lurt 48 eldre kvinner til å satse på eiendomsprosjekter.

Etter fem års etterforskning er tiltalen i politiets såkalte Operasjon Silver Ladies klar. Ifølge tiltalen på ni sider som Dagens Næringsliv siterer, har den tidligere forsikringsrådgiveren fått kvinnene til å investere nesten 41 millioner kroner i flere eiendomsprosjekter.

Fra 2003 til 2013 skal han ifølge anklagene ha villedet de 48 eldre kvinnene og én mann til å sette fra noen hundre tusen til flere millioner kroner hver i prosjektene.

- Han ga uttrykk for at det var tale om sikre investeringer som ville bli tilbakebetalt og som ville gi høyere avkastning enn å ha pengene plassert i banken, skriver statsadvokat Kari Hangeland Buvik i tiltalen.

I tillegg til bedrageriet er forsikringsrådgiveren tiltalt for grov utroskap og hvitvasking.

- Investeringsobjektene ble kjøpt til overpris, og kjøpesummen ble ikke tilført investeringsselskapene for utvikling av investeringsobjektene, heter det i tiltalen.

Politiet vil kreve erstatning på vegne av de eldre investorene for flere millioner.

- Han har hele tiden gitt uttrykk for at han ikke har gjort noe straffbart, og det fastholder han fortsatt, sier mannens forsvarer Erling Olav Lyngtveit.

Hvert av punktene i tiltalen kan straffes med inntil seks år i fengsel.