2002: BRANN-LYN: 1-1. Den tidligere Lynspilleren Kjetil Løvvik i Lyn (t.v.) har slått seg opp i boligmarkedet. Foto: NTB / Scanpix.
2002: BRANN-LYN: 1-1. Den tidligere Lynspilleren Kjetil Løvvik i Lyn (t.v.) har slått seg opp i boligmarkedet. Foto: NTB / Scanpix.Vis mer

Tidligere fotballspiller tredoblet boligsalget

Diano Eiendom tjener gode penger som eplehageutbygger i hovedstaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Boligbyggerne Kjetil Løvvik og kollega Ørjan Fjell kan se tilbake på et svært godt 2016. Ifølge Finansavisen solgte de i fjor eiendommer i Oslo for 125,1 millioner kroner, en kraftig vekst fra året før da omsetningen landet på 42,1 millioner kroner.

- Det er vanskelig å spå, men de boligene vi skal ut med nå til høsten, har vi god tro på. Det er få nye ferdigstilte eneboliger for salg i områdene vi satser, og vi er fortsatt optimistiske, sier Løvvik til Finansavisen.

Den tidligere fotballspilleren står sammen med Ørjan Fjell bak Diano Eiendom, som har drevet med eplehageutbygginger i Oslo siden 2004. De to bygger og selger boliger på Grefsen, Kjelsås, Tåsen, Bekkelaget og på Oslo vest.

Bra marked

- Vi hadde flere ferdigstilte prosjekter i 2016 enn tidligere år. I tillegg var boligmarkedet i Oslo veldig bra i fjor, forteller Løvvik til Finansavisen.

Resultatet før skatt steg fra 4,8 millioner kroner i 2015 til 36,5 millioner kroner i 2016.

Ifølge regnskapstallene hadde Diano Eiendom tomter og boliger for 120 millioner kroner ved utgangen av fjoråret. Egenkapitalen steg i løpet av 2016 til 39 millioner kroner, fra 11,5 året før. Gjelden ble på sin side doblet, fra 56 millioner til 107 millioner, skriver Finansavisen.

Andre økonominyheter:
Tøft boligmarked? Fikk 159.000 kroner kvadratmeteren på Grünerløkka
Spår prishopp i boligmarkedet om et halvt år