Tidligere Frp-politiker fikk elleve år for drap

Frps tidligere gruppeleder i Gjøvik dømt for drap på ekssamboer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fremskrittspartiets tidligere gruppeleder i Gjøvik, Hans Petter Nikolaisen, er i Eidsivating lagmannsrett dømt til elleve års fengsel for drap på sin ekssamboer Mette Sunde, melder NRK.

Dommen er i samsvar med påstanden fra aktor Ole Bjarne Hagen, og er skjerpet i forhold til dommen i Toten tingrett fra mai i år, der Nikolaisen ble dømt til ti års fengsel.

I tillegg må den tidligere gruppelederen betale 126 000 kroner til hver av kvinnens tre voksne barn, som er i alderen 21 til 28 år.

Retten skriver ifølge NRK at «de har alle lidt et uopprettelig tap og savn etter sin mor som de var bekymret for pga. hennes samboerforhold. De har alle, hver på sin måte, fått psykiske skader/belastninger som følge av den grusomme måten moren ble tatt av dage på».

Retten mener også at tiltalte gjennom å anke dommen fra tingretten har utsatt sin familie for nok en påkjenning.

Lagmannsretten fant det bevist at mannen gjentatte ganger stakk Sunde med kniv i slutten av oktober i fjor, og avviser helt at handlingen skjedde i nødverge:

«Tiltaltes angrep skjedde helt uprovosert, og tiltalte har på en skjendig måte tilsnakket henne under og etter den kampen som fant sted», skriver lagmannsretten.