Tidligere Frp-politiker tiltalt for voldtekt

Møtte i retten i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En tidligere politiker for Fremskrittspartiet møtte tirsdag i Aust-Telemark tingrett, tiltalt for å ha voldtatt sin eks-samboer mens han var påvirket av amfetamin.

Det var en fredagskveld i februar i år at mannen ble valgt som Frps ordførerkandidat i hjemkommunen. To dager senere skal han ifølge påtalemyndigheten ha voldtatt sin eks-samboer mens han var påvirket av amfetamin.

Overgrepet skal ha skjedd i mannens leilighet da eks-samboeren kom på besøk for å snakke om en besøksordning for parets felles barn.

Den tidligere Frp-politikeren har erkjent bruk av amfetamin. Prøver som ble tatt dagen etter, viste spor av stoffet. Men han nekter straffskyld når det gjelder voldtektsanklagen, skriver Varden.

Ingen i Frp var kjent med anklagene mot mannen. Politikeren hadde styreverv både i lokalpartiet og i fylkespartiet. Fylkeslederen sørget for at mannen ble suspendert fra alle verv med umiddelbar virkning da saken ble kjent 21. februar.

Suspensjonen er midlertidig. En endelig behandling av en eventuell eksklusjon vil ikke skje før det foreligger en rettskraftig dom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer