Tidligere Frp-politiker tiltalt for voldtekt

Møtte i retten i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En tidligere politiker for Fremskrittspartiet møtte tirsdag i Aust-Telemark tingrett, tiltalt for å ha voldtatt sin eks-samboer mens han var påvirket av amfetamin.

Det var en fredagskveld i februar i år at mannen ble valgt som Frps ordførerkandidat i hjemkommunen. To dager senere skal han ifølge påtalemyndigheten ha voldtatt sin eks-samboer mens han var påvirket av amfetamin.

Overgrepet skal ha skjedd i mannens leilighet da eks-samboeren kom på besøk for å snakke om en besøksordning for parets felles barn.

Den tidligere Frp-politikeren har erkjent bruk av amfetamin. Prøver som ble tatt dagen etter, viste spor av stoffet. Men han nekter straffskyld når det gjelder voldtektsanklagen, skriver Varden.

Ingen i Frp var kjent med anklagene mot mannen. Politikeren hadde styreverv både i lokalpartiet og i fylkespartiet. Fylkeslederen sørget for at mannen ble suspendert fra alle verv med umiddelbar virkning da saken ble kjent 21. februar.

Suspensjonen er midlertidig. En endelig behandling av en eventuell eksklusjon vil ikke skje før det foreligger en rettskraftig dom.

Statsadvokaten tok ut tiltale mot mannen i mai.

(NTB)