Tidligere Frp-topp funnet skyldig i sovevoldtekt

Forgrep seg på mannlig barnevakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En tidligere lokallagsleder i Frp er i Gulating lagmannsrett kjent skyldig i en sovevoldtekt av en ung mann i 2009 og seksuell omgang med ei jente på 13 år i 1999.

Frp-politikeren ble kjent skyldig i samtlige punkt i tiltalen av juryen i Gulating lagmannsrett, skriver Rogalands Avis.

Mannen var tiltalt for en sovevoldtekt av en mannlig barnevakt i 2009. Han var da lokalleder i Frp.

Rettssaken gikk først i Jæren tingrett i oktober 2013, og mannen ble frifunnet. Påtalemyndigheten anket saken til Gulating lagmannsrett, der tiltalte i mai 2014 ble dømt til ett års ubetinget fengsel for voldtekt. To måneder etter ble dommen opphevet av Høyesterett, som fant feil og mangler ved dommen.

Runde to i lagmannsretten startet i mars 2015, men den siste dagen dukket det opp nye anklager om overgrep datert til 1999. Dermed ble ankesaken utsatt til de nye anklagene var behandlet. I oktober i fjor ble trebarnsfaren dømt til 14 måneders fengsel for seksuell omgang med 13-årig jente. Også denne dommen anket han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer