UNDER PRESS:  Tyrkias president Abdullah Gul (til venstre) tar imot statsminister Tayyip Erdogan og stabsjef Ilker Basbug i presidentpalasset i Ankaera før helgen. Nå er to av de drøyt 30 arresterte offiserene siktet for planleiiging av statskupp. FOTO: EPA/SCANPIX.
UNDER PRESS: Tyrkias president Abdullah Gul (til venstre) tar imot statsminister Tayyip Erdogan og stabsjef Ilker Basbug i presidentpalasset i Ankaera før helgen. Nå er to av de drøyt 30 arresterte offiserene siktet for planleiiging av statskupp. FOTO: EPA/SCANPIX.Vis mer

Tidligere generaler siktet i Tyrkia

Skal ha planlagt statskupp også i 2003.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

To tidligere generaler ble fredag siktet for å ha vært med på å planlegge statskupp i Tyrkia.

Så langt er over 30 offiserer og tidligere offiserer pågrepet i saken, som har skapt en spent situasjon mellom regjeringen og militæret i landet.

De pensjonerte generalene Cetin Dogan og Engin Alan skal være de øverste militære lederne som så langt er formelt siktet.


Også i 2003Dogan hevdes å være en av lederne for gruppen som angivelig planla å styrte regjeringen i 2003.

Som general og sjef for en militæravdeling i Istanbul hadde han en posisjon som tradisjonelt er blitt sett som et skritt på veien mot å bli tyrkisk forsvarssjef.

Generalløytnant Engin Alan er tidligere leder for landets spesialstyrker.

Han skal blant annet ha ledet operasjonen som førte til at den kurdiske separatistlederen Abdullah Öcalan ble brakt tilbake til Tyrkia.

Tidligere fredag ble 17 militære pågrepet i 13 forskjellige tyrkiske byer som et ledd i etterforskningen av saken.

(NTB-Reuters-AFP).